Fox Life toob ekraanile George R. R. Martini fantaasiasarja «Troonide mäng»

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Troonide mäng» (ing. k «Game of Thrones»)
«Troonide mäng» (ing. k «Game of Thrones») Foto: Fox Life

Juba septembri alguses toob Fox Life kanal eksklusiivselt oma vaatajate ette menuka fantaasiasarja «Troonide mäng» (ingl. k «Game of Thrones»).

David Benioffi («Trooja») ja D.B. Weissi loodud teleteos põhineb George R. R. Martini menuromaanide sarja «Jää ja tule laul» esimesel raamatul «Troonide mäng».

«Troonide mäng» on HBO põnevus-draama, mis esilinastus USAs 17. aprillil 2011. Vaid kaks päeva peale sarja esilinastust kinnitati ka sarja teine hooaeg. Sarja on tituleeritud kõige oodatumaks telesarjaks maailmas 2011. aastal. Tuntumate peaosatäitjate seas on Sean Bean («Sõrmuste isand»), Lena Headey («Sarah Connori kroonikad»; «Ripley mäng») ning Michelle Fairley («Harry Potter ja surmapühakud»; «Teised»). Sarja esimene hooaeg on 10-osaline.

«Troonide mäng» räägib kuningatest, kuningannadest, rüütlitest, vabameestest, õilsatest ja valelikest, kes väljamõeldud maailmas ja ajas ühe suure eesmärgi, Seitsme Kuningriigi raudse trooni, nimel tegutsevad. Esimeses osas tutvuvad vaatajad kuningas Robert Baratheoniga ja tema jõuka ning korrumpeerunud naise Cersei Lannisteriga (Lena Headey). Pärast oma nõuandja surma kutsub kuningas põhjavalla valitseja lord Eddard «Ned» Starki (Sean Bean) lõunasse seda rolli täitma ning end Seitsme Kuningriigi valitsemisel abistama. Samal ajal algavad muudatused ka teistes kuningriigi osades ning kõik viitab sellele, et võitlus trooni pärast on alanud. Sarja loojad on öelnud, et «Troonide mängus» on nii fantaasiat kui võlujõudu, kuid selles on ka peegeldusi ajaloost.

«Tegemist on eepilise ja ühe võimsaima teletoodanguga, mis viimastel aastatel maailmas välja on tulnud ning meil on tõeline au seda meie vaatajatele esimesena näidata. Eks siit kumabki läbi taaskord meie eesmärk näidata parimaid telesarju ja nende uusi hooaegu esimesena Foxi kanalites,» ütles Foxi telekanalite Baltikumi regioonijuht Karoli Hindriks.

Fox Life on kättesaadav Starmani, Elioni, STV ja Telseti erinevates pakkettides. Kanaleid on digitelevisioonis võimalik vaadata ka venekeelse audioga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles