Pärimusmuusikafestival Hiiu Folk ootab peredega lustima

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiiu Folgil peaks leidma tegevust nii suur kui väike.
Hiiu Folgil peaks leidma tegevust nii suur kui väike. Foto: Enn Sutting

Neljapäeva pärastlõunal kõlavad Kärdlas seitsmendat korda südasuvise pärimusmuusikafestivali Hiiu Folk avahelid.

„Hiiu Folgi teeb eriliseks muu hulgas see, et festivalipaikades ei müüda alkoholi,” märkis Hiiu Folgi peakorraldaja Astrid Nõlvak. “See muudab festivali armastatuks lastega perede ja teadlikuma publiku seas, kellele pole oluline eelkõige melu, vaid kes tulevad kuulama kindlaid esinejaid ning nautima üldist rahulikku saareatmosfääri.”

Festivali põhiliseks esinemispaigaks on Kassari kiigeplats, kuid kontserdid toimuvad ka Kõrgesaares ja Kärdlas ning kirikutes üle kogu saare.

Nelja päeva jooksul, 14.–17. juulini astuvad festivalil üles Indigolapsed, Bonzo, Orelipoisp, Märt Avandi ja Paabel, Kihnu Poisid, Tarmo ja Toomas Urb, Krista ja Raivo Sildoja, Liisi Koikson ja Elletus, Olavi Kõrre ja Mandoliiniorkester, Ürgtänav, Seto leelokoor Helmine, Viljandi muusikakooli pärimusmuusikud ja Karoliina Kreintaal, Henry Laks, Robirohi, Jaak Johanson ja Citra Krista Joonas, Merje Kägu ja Jana Abzalon, Lea Salumäe, Piret Veevo ja Teve Laikre ning Astrid ja Hiidlased.

Toimub jalutusretk ajalooliselt kultuuririkkale Pikale tänavale koos Helgi Põlloga ning loodusretk Tiit Leito juhtimisel. Samuti saab osa võtta nii väikekandle kui pillimängu õpitoast: esimest juhendavad Jaana Lepamaa ja Kaja Luukas, teist Krista ja Raivo Sildoja. Kõigis kontserdipaikades on avatud lastepesa.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles