Salsakursused toovad Paidesse lõunamaist eksootikat

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Salsafestivali kuum galapidu Maratis.
Tallinna Salsafestivali kuum galapidu Maratis. Foto: Marek Talivere

Vürtsikas salsa ja sensuaalne bachata- kaks väga atraktiivset ja kogu maailmas armastatud tantsu on lõpuks jõudnud ka Paidesse. Alates 19. juulist kl 18st 19.30ni vallutavad teisipäeviti Paide kultuurikeskuse peeglisaali kuumad lõunamaised rütmid, kirglik tants, suvine melu ja lõbus seltsielu.


Salsa ja bachata on Kariibi päritoluga tantsud, mis kuuluvad nüüdseks Ladina-Ameerika tantsude hulka. Oma populaarsuse tõttu on need laialt levinud üle maailma ning salsast on kujunenud moetants, mida tantsib juba ka paar tuhat eestlast.
Salsast on kujunenud mitmeid eri stiile, millest üht Euroopas kõige levinumat Los Angelese stiili hakkab Paides õpetama California päritolu mees Xavier, kes omab Tallinnas suurimat salsakooli nimega «Casa De Baile». See stiil on rohkem viimistletud ja konkreetsemate reeglitega piiritletud kui algupärane Kuuba salsa. Seda on lihtne õppida ja tants ise näeb välja väga atraktiivne oma stiilielementide rohkuse tõttu.

Paides algav suvekursus on mõeldud algajatele ja ei eelda varasemat tantsukogemust. Iga tundi alustatakse lõbusa soolo-osaga, kus harjutatakse kuumade rütmide saatel põhisamme ning pöördeid ja elatakse teemasse sisse. Trenni teises pooles keskendutakse partneritevahelisele koostööle.
Lisainfo ja registreerumine tantsule telefonil 522 9202. (JT)
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles