2012. aasta olümpia medalistidele kingitakse lillepott

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2012. aasta olümpia medalistidele antakse lillepott
2012. aasta olümpia medalistidele antakse lillepott Foto: AFP / Scanpix

Londoni 2012. aasta olümpial medali võitnud sportlased ei saa traditsioonilist lillbuketti, vaid lillepoti.

Olümpiamängude korraldajate sõnul eelistatakse Suurbritannias kasvatatud lilli välismaalt sisseveetavatele lilledele, kirjutab The Telegraph.

«2012. aasta  medalivõitjatele, osavõtjatele ja VIP-külalistele kingitakse kohapeal kasvatatud, mitte välismaist päritolu lilli,» kinnitas Londoni olümpiamängude eest vastutav minister Tessa Jowell.

Jowell lisas, et olümpia ettevalmistamisel ja korraldamisel lähtutakse kokkuhoiust ja keskkonnasõbralikkusest.

«Kohapeal kasvatatud lilled pannakse looduslikult lagunevast materjalist pottidesse või vanapaberi sisse,» lisas minister.

Briti kuningliku aiandusühingu esindaja Helen Bostocki kinnitusel õitseb Suurbritannias suvel suur hulk ilusaid lilli.

«Karikakrad, roosid ja miks mitte ka päevalilled võivad asendada välismaalt sisse toodavaid eksootilisi lilli,» arvas ühingu esindaja.

Londoni olümpiamängude korraldajatel on plaanis, et medalivõitjad saavad lilled, mille värv harmoneerub medali värviga.

«Potilillede kinkimise juures on ainsaks keerukuseks see, et potti tuleb kogu aeg püstises asendis hoida. Autasustatav peab selle eest ise hoolt kandma,» nentis Bostock.

Otsus selle kohta, milliseid lilli Londoni olümpiamängude medalitseremooniatel kasutama hakatakse, langetatakse  2011. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles