Noorel artistil Renate ilmus uus lugu!

Kersti Raud
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Renate Saluste
Renate Saluste Foto: Erakogu

Noorel artistil Renate, pärisnimega Renate Saluste, ilmus juuni lõpus uus lugu, mis kannab pealkirja "Tantsime veel". Lugu sündis koostöös produtsent Lenny LaVida-ga, kes on teinud remikse ja lugusid mitmetele tuntud Eesti artistidele.
 

Renate on 17-aastane Albust pärit noor lauljanna, kes tegeleb laulmise ja klaverimänguga juba lapsest saati. Tema esimene album "Sahtlissekirjutatu" ilmus möödunud kevadel. Renate on populaarsem noorema publiku seas: "Arvan, et olen noorte seas populaarne sellepärast, et olen ise ka noor. Alustasin lugude kirjutamist, kui olin 15. Nüüdseks olen 17 ja arvan ning loodan, et mu lauludes on midagi, mis noortele peale läheb," ütles lauljanna. Lugude sõnad ja muusika kirjutab ta ise, inspiratsiooni saab elust enesest, kogemustest ja emotsioonidest.

Lisaks laulmisele tegeleb Renate klaverimänguga, mille jaoks on tal eraldi Youtube'i kanal, kus on üleval klaveriversioonid erinevatest tuntud lugudest. Populaarsemad on MT Eden Dubstep loo Sierra Leone klaveriversioon, millel on üle 400 000 vaatamise ja Edward Maya loo Stereo Love'i klaveriversioon, millel on peaaegu 300 000 vaatamist. Hiljuti mängis lauljanna klaveril sisse Rumeenia lauljanna Inna uue loo Club Rocker, mis on üleval ka Inna ametlikul Facebooki lehel.

Renate on esinenud enamuses Eestimaa linnades, ööklubides, laululavadel ja festivalidel. Ta on üles astunud ka Summerjam 2010-l ja esines ka sel aastal toimunud üritusel. Järgmisena on võimalik Renatet esinemas näha 23. juulil Mändjalas, Saaremaa Rannapeol.

Vaata Renate uue loo videot.
Vaata Inna Club Rockeri klaveriversiooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles