Naismaadlejad võistlesid tulisel maadlusmatil

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rakveres toimunud spordiliidu «Jõud» XIII suvemängudel katsusid omavahel rammu koguni viiest maakonnast kokku tulnud naismaadlejad.


Võistlused leidsid aset Eestimaa suvekuumuses, tavatult rasketes tingimustes – võistlejate endi sõnul «kuumal matil». Oma kaalukategooriates tulid esikohtadele Tuule-Sireli Mäe, Margit Korotkova, Johanna Kikkas ja Gerlin Järvela.

Maadlejate endi hinnangul on naistemaadlus sport nagu iga teinegi. Kuna tegu on võitlusspordiga siis loomulikult nõuab see teatavat eneseületamist. Kuid vahetu kontakt vastasega ja võimalus rakendada osavust kui jõudu lubavad võita füüsiliselt väga erinevatel naistel.


Maadlus pakub väga mitmekülgselt arendavat treeningut ja Gerlin Järvela peab füüsilise arengu kõrval sama tähtsaks alaga kaasnevat vaimset dimensiooni. Poolteist aastat tagasi maadlusega tegelema hakanud Margit Korotkova meelest on ala loomulik, eluterve ja toonust pakkuv. Seda kõike olenemata maadleja soost. Juba kauem maadlusega tegelenud Tuule-Sireli Mäe ja Johanna Kikkas nendivad, et Eestis on ala siiski veel arengujärgus ning jõudmaks Põhjamaade või hetkel isegi Läti tasemele nõuab veel pingutust. Oluliseks hindavad aga kõik võistlejad Eesti maadlusrahva mõnusat seltskonda.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles