Uuring: õnnetud inimesed on usinamad televaatajad

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: jupiterimages.com
USAs korraldatud pikaajalisest uuringust selgus, et õnnetud inimesed veedavad teleri ees kolmandiku võrra rohkem aega kui oma eluga rahul olijad.

1975.-2006. aastani kestnud uuringus jälgiti 30 000 täiskasvanu harjumusi, vahendab Livescience.

Selgus, et kui õnnelikud inimesed vaatasid nädalas keskmiselt 19 tundi telerit, siis õnnetutel oli sama näitaja 25 tundi. Seda suundumust ei mõjutanud inimeste haridustase, sissetulek, vanus ega perekonnaseis.

Uurijad ei oska öelda, kas õnnetu enesetunne põhjustab pikemat aega teleri ees istumist või on seos vastupidine.

Igatahes väitsid uuritavad, et telerivaatamine pakub neile naudingut: skaalal nullist kümneni hindasid nad selle tegevuse nauditavust kaheksaga.

Uuringu läbiviimises osalenud sotsioloog John Robinson Marylandi ülikoolist avaldas kartust, et teleri pakutav lühiajaline nauding tõrjub vaatajate elus kõrvale muud meeldivad tegevused, näiteks seksi, spordi ja pidutsemise.

Uurijate arvates võivad õnnetud inimesed suhtlemisele telerit eelistada seetõttu, et neil puuduvad sotsiaalsed oskused teistega suhtlemiseks ning nad eelistavad sellele teleri pakutavat passiivset meelelahutust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles