Sinisel nädalal tegutseb rannas noortetelk

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Artjom Savitski lõpetab sinise nädala kontserdiga Pärnu rannas.
Artjom Savitski lõpetab sinise nädala kontserdiga Pärnu rannas. Foto: Ardi Truija

Pärnu noorte vabaajakeskus sisustab koostööpartneritega lastele ja noortele pühendatud sinise nädala meelelahutuse ja töötubadega Pärnu Rannapargi mudaravila poolsel piknikualal.

UNICEFi sinise nädala noortetelgi peakorraldaja Annely Reile teatel mahutatakse noortetelgi tihedasse programmi iga päev esinemised, arutelud, õpitoad, lastehommikud, võistlusmängud ja muudki. Näiteks on telgis võimalik õppida käsitöölisi tegevusi, vaadata multifilme ja filme, tantsida ning mõnuleda igaõhtustel kontsertidel, kus esinevad eelkõige noored. Peatelki oodatakse Belgia noori, kes räägivad lähemalt oma kultuurist ja avavad fotonäituse Pärnu linnast läbi oma silmade.

Iga päev mitu töötuba

Reile teatel võivad noored muusikud sinise nädala jooksul end täiendada kahes tasuta õpitoas. Nii räägib Üllar Kallau teisipäeval bluusist ja Indrek Palu tutvustab kolmapäeval efektiprotsessoreid ning muid elektroonilisi muusikainstrumente. Õpitu kinnistamiseks saavad töötoas osalejad sama päeva õhtul ühiselt laval jämmida.

“Suure ilumeelega noori ootame esmaspäeval ja neljapäeval Irja Salova juhendamisel õppima henna kehamaalingute tegemist,” jätkas Reile. “Kolmapäeval ja reedel õpitakse patside punumist. Selleks palume huvilistel kaasa võtta ühe pikajuukselise sõbra.”

Pühapäevast reedeni toimub samas heategevuslik töötuba, kus õpetatakse käepaelte punumist. Valminud tööd saadetakse koos tervitussõnumiga käepaela valmistajalt UNICEFi puudust kannatavatele lastele välismaal.

Igaõhtused tasuta kontserdid

Noortetelgi tiheda igaõhtuse kontsertprogrammi avavad Pärnu noored bändid. Pühapäeva õhtul võib suure telgi laval nautida noortebände OL* & Mairo, Saphail, Facelift Deer ja Twins Inc.

Esmaspäev on pühendatud tänavamuusikutele, keda oodatakse telki õhtul esinema. Nende kõrval astuvad kahel järjestikusel õhtul lavale Europa Cantat Juniori noortekoorid nii Eestist kui mujalt maailmast. Kui teisipäeval ja kolmapäeval saab kuulda noorte muusikute töötoas õpitut, siis neljapäeva õhtupoolikul kõlab telgis käsikellade ansambel Agapella ja kuulda saab bluusi.

Agapella on kohal reedelgi, kuid pärast seda on vaba lava esineda soovivatele noortebändidele. Vajalik on vaid eelnev registreerimine.

Kontserdimaratoni lõpetab laupäevane suur suvekontsert, mille peaesinejaks on “Eesti otsib superstaari” finalist Artjom Savitski.

Nädala jooksul saab end veel proovile panna loodus- ja tehnikamaja eestvedamisel toimuval orineteeurmisel. Gabriele moe- ja tantsukool korraldab Rannapargis linnalaagri “Beat Geek”.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles