Viljandis algab noore tantsu festival

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noore tantsu festivali avapäeval näeb Viljandi kultuuriakadeemia mustas saalis Kadri Noormetsa ja Andres Noormetsa lavastust "Arizona".
Noore tantsu festivali avapäeval näeb Viljandi kultuuriakadeemia mustas saalis Kadri Noormetsa ja Andres Noormetsa lavastust "Arizona". Foto: Elmo Riig / Sakala

XIX noore tantsu festival toimub Viljandis 11.-16. juulini. Festivali etendused leiavad asest nii Viljandi kultuuriakadeemias, Ugala väikeses saalis kui linnatänavatel.

Festivali lava väliskülalised on Dominik Grünbühel Austriast lavastusega “I am the Mockingbird“ ning Brian Gerke ja Steinunn Ketilsdóttir Islandilt duetiga „Steinunn and Brian DO art; How to be Original“.

Lisaks saab näha videoinstallatsioone Quintus Masiuselt (Holland) ja Karin Fisslthalerilt (Austria) ning improvisatsioone NoTaFe suvekooli õpetajate Andrew Morrishi (Austraalia) ja Sten Rudströmi (USA) esituses.

Festivali viimasel päeval etendub Peter Stameri, Sybrig Dokteri ja Frank Willensi nädala jooksul loodud lavastus „For Your Eyes Only“, kus teevad kaasa ka Peter Stameri õpikojas osalejad.

Festivalist ei jää lõrvale ka Eesti tegijad: 11. juulil kell 20 esietendub kultuuriakadeemia mustas saalis Kadri Noormetsa ja Andres Noormetsa lavastus „Arizona“.

Teisipäeval, 12. juulil astub kultuuriakadeemias üles Karl Saks lavastustega „Tšuud“ ja „The Drone of Monk Nestor“. Kolmapäeval, 13. juulil saab Ugalas näha Eike Ülevainu ja Jaak Sapase „Kohalolekut“ ning neljapäeval, 14. juulil Rain Saukase ja Alexis Steevesi lavastust „Kui kiiresti need õnnetused“.

Festivali eel 9. juulil võib Viljandi eri paigus näha Rait Rosina, Mari-Liis Eskussoni ja Anu Vase performance`it „Põikajad“ ja festivali jooksul kuskil ja millalgi Kaspar Ausi etendust „Enigma“.

Terve nädala jooksul tegutseb festivali suvekool, kus 11 rahvusvaheliselt tunnustatud õpetajat viivad läbi nädalapikkused õpikojad. Õppida saab tantsutehnikat Bruno Caverna, Inga Sterneri ja Marina Konovalova käe all.

Teksti ja liikumise õpikoda viib läbi Peter Stamer ning häält ja liikumist õpetab Heini Nukari. Improvisatsiooni õpituba juhendab teist aastat Anderw Morrish ning action teatrit Sten Rudström. Akrobaatikat ja žongleerimist viib läbi NoTaFe veteran-õpetaja Marco Bonisimo, ning qi qongi Kauko Uusoksa Soomest.

Kaks õpikoda on pühendatud tantsu ja foto ning tantsu ja videokunsti koostööle – juhendajateks vastavalt tantsufotograaf Thomas Häntzschel ja videokunstnik Andrea Keiz.

Täpsem info festivali kodulehel www.notafe.ee ja Facebookis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles