Käsikellamängijad “Raepromenaadil”

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Käsikellade ansambel Agapella.
Käsikellade ansambel Agapella. Foto: Ants Liigus

Pühapäeval astub Pärnus “Raepromenaadi” kontserdil Raehoovis publiku ette meie oma ja ainulaadne käsikellastuudio Agapella.

Pärnu koolinoortest koosneva ansambli repertuaarist leiab maailmakuulsate klassikapärlite kõrval rahvamuusika seadeid nii kodust kui laiast ilmast, Eesti autorite loomingut ja filmimuusikat. Lugusid arranžeerib juhendaja Elo Kesküla.

Tüüpiliste käsikellaansamblite piire lammutades katsetatakse eri musitseerimisvorme ja -stiile ning tehakse koostööd vokaal- ja instrumentaalsolistide, kooride, rahvamuusikutega.

Möödunud suvel pandi Pärnus alus uuele kultuuritraditsioonile: korraldati Eesti esimene rahvusvaheline käsikellafestival “Bell Force”. Festivalikontsertide publikurohkusest võis järeldada, et käsikellamäng kui omanäoline ja meil veel vähe tuntud musitseerimisviis kinnitab siinmail jõudsalt kanda.

Kontsert on tasuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles