Ooperipäevadel esineb maailmakuulus tenor José Cura

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jose Cura.
Jose Cura. Foto: www.josecura.com

Kuressaare ooperipäevad toovad nädalaks, 18.-23. juulini Saaremaale nii rahvusooperi Estonia solistid, Ankara riikliku ooperi- ja balletiteatri Türgist kui maailmakuulsa tenori José Cura.
 

Argentina päritolu ooperistaari José Cura kontsert Kuressaare lossi ooperimajas peaks kujunema ooperipäevade kulminatsiooniks. Suurepärase lauljakarjääri kõrval on José Cura ka dirigent ja helilooja, kes on andnud kontserte prestiižsetes ooperiteatrites üle maailma, olles samaaegselt nii solisti rollis kui ka dirigendipuldis. Kontserdil on kaastegevad Aile Asszonyi ning rahvusooperi Estonia orkester ja koor. Dirigendid on Arvo Volmer ja José Cura.

Ankara ooperi- ja balletiteater toob külakostiks Wolfgang Amadeus Mozarti “Haaremiröövi”, mida mängitakse Kuressaare lossi ooperimajas kaks korda, 19. ja 20. juulil.

Kuressaare lossi ooperimajas näeb veel Giacomo Puccini “Boheemi” rahvusooperilt Estonia ja saab osa ooperi galaõhtust.  

Kuressaare lossi kapiitlisaalis esineb 22. juulil kolm bassi korraga: Jaakko Ryhänen, Priit Volmer ja Koit Soasepp, klaveril Piia Paemurru. Järgmisel õhtul kannavad katkendeid Mozarti ooperist “Don Giovanni” ja Schuberti laule ette metsosopran Helen Lokuta ja bariton René Soom, klaveril saadab Tarmo Eespere. Liszti parafraase samadele teostele esitab Marko Martin klaveril.

Ooperipäevadel astuvad eri paikades üles veel bariton Aare Saal, metsosopran Juuli Lill, tenorid Andres Köster ja Oliver Kuusik, bariton Tommi Hakala Soomest ja sopran Ursula Pfizner Austriast ning Estonia ooperikvartett.

Kuressaare Kultuurivara pakub vaadata-kuulata kontsertetendust – René Eespere “Metsluiged”. Kuursaalis teevad väikest öömuusikat Janne Ševtšenko (sopran), Villu Veski (saksofon) ja Tiit Kalluste (akordion), kõlakojas mängib Eesti kaitseväe orkester.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles