Laulvad näitlejad esitavad Valgret

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raimond Valgre pronkskuju Pärnu kuursaali juures pargis.
Raimond Valgre pronkskuju Pärnu kuursaali juures pargis. Foto: Ants Liigus

Laupäeva õhtul toimub Pärnu Ammende villa aias galakontsert “Kummardus Valgrele”, millel esitavad legendaarse Eesti helilooja loomingut tuntud näitlejad.

Kontserdi korraldaja Kai Tarmula kinnitusel astuvad laupäeval lavale Hele Kõrve, Andero Ermel ja Mart Toome Tallinna Linnateatrist ning Sepo Seeman ja Jüri Vlassov Pärnu Endlast. Esinevad veel Hanna-Liina Võsa, Mati Palm ja Mihkel Smeljanski. Taustavokaali laulavad Marvi Vallaste ja Bert Pringi. Näitlejaid saadab Urmas Lattikase ansambel.

Tarmula kinnitusel kõlab Valgre looming kontserdil originaalilähedases esituses Urmas Lattikase arranžeeringus.

“Eks arranžeeringud on tehtud paljuski esitajate soovi järgi, kuid kuna rokkareid ja räppareid tänavu ei esine, on enamik ettekantavast muusikast pigem romantiline, sest kärtsakamat muusikat kirjutas Valgre väga vähe,” seletas Tarmula.

Korraldaja seletuse järgi valiti esinejad ennekõike selle järgi, kes on üldse suvel saadaval.

“Teatavasti on näitlejatel suvi väga tihe: kes on seotud teletöö, kes suveetendustega,” märkis Tarmula. “Muidugi vaatasime, et esinejad oleksid publiku jaoks atraktiivsed.”

Tarmula lubas, et kindlasti ootab kontserdikülastajaid üllatus. Laulude vahepeal kantakse ette toredad vahetekstid, mille autor on Agu Uudelepp.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles