Millise ampsu võtaks Chalice muusika kõrvale Eesti Pops festivalil?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jarek Kasar ehk Chalice
Jarek Kasar ehk Chalice Foto: Erakogu

Chalice esitab 9. juulil Telliskivi Loomelinnakus toimuval festivalil Eesti Pops oma uusimaid teoseid. Nimelt on mehel käsil lausa ooper. Tulevase, salapäraga kaetud albumi eel saabki festivalilaval kaeda, kuhu peremees kursib ja millise helimalakaga ta kuulajaid seekord lööb.

Uurisime mehelt elu ja olu kohta lähemalt.

Millise ampsu võtaks Chalice muusika kõrvale Eesti Pops festivalil? 


Millises suunas liigub sinu uus materjal? Hiphopist ooperini? Millal plaat ja mida võime oodata Popsi laval?

Uus soolomaterjal on nagu ikka minu asjad kipuvad olema - ketserlik kompott erinevatest stiilidest. On sellist mõnusat valge mehe souli ja lõbusat minimal hiphoppi. on suitsust orkestripoppi ning on ka veidi veiderdamist, aga vähem kui eelmistel albumitel.
Kasutan täiega oma sündiparki, suurt orkestrit ja olen isegi jälle aastaid kapi otsas tolmu kogunud viiuli kätte võtnud.
Popslilaval teen ühemehe show. See tähendab, et ühel hetkel loen mõne luuletuse rütmi, teisel laulan juba kena ballaadi klaveriga - ühes6naga osad lood põhjadega, osad klaveriga. kuulda saab uuemaid ja vanemaid asju pooleks.
Plaadi ilmumisaega ei oska lubada. Ei oska äelda isegi seda praegu, et kas üldse ilmub. jah, materjali on mitme plaadi jagu, aga ma ei ole kindel, et kas inimestel on järjekordset Chalice’i albumit üldse vaja.

Järgmine loominguline verstapost on hoopis mu esimene ooper «katuselt» esikas põhuteatris 12 september. Kontsertil esitan sealt ooperist ehk selle klaaskuulis aaria, mis oli ka popsi miksteibil ja millele augustis ilmub minu esimene ametlik muusikavideo.


Kuidas elab ja vaatab tulevikku Superbandiit Records, mis uut ja tulekul?

Just ilmus Bombillaze tantsuetendus ja uus singel ja Laika Virgini debüütalbum, mida saab festivalilt ka soetada. Abrahamilt peaks uus rõve video jälle ilmuma, siis mingi uus singel ka sügisel plaat.
Ehk kevadel loodetavasti. Tommyboy ja Noizmakaz annavad ka sügisel albumi välja. 5LOOPS, Kiire Karl, OkYm Riim ja Beebilõust on ka stuudiotes, aga ei oska veel midagi kindlat öelda.


Väidetavalt on eesti popis praegu imelised ajad, kes rõõmustab ja mis ärritab praeguses eesti muusikas?

Viimane lemmik asi oli ansambel Mainekki album (võib öelda kyll eesti bänd eksole) Bad Ass Yki, Vaiko, Laura Junsoni albumid olid ka ikka väga ägedad. Kurat, miski oli veel, aga ei tule praegu meelde. mõnsad ajad on koguaeg ja head mussi pritsib igalt poolt peale. nii palju, et
ma ei viitsi sellest praegu rääkida mis ärritab.

Keda ihkad kuulata popsifestil?

Kõiki artiste tahaks näha. eriti Imandra Lakei, Bert on beatsi ja Ewertit draakonitega. aga kindlasti näiteks ka Laika Virginit - ma tahan näha kui palju nende live kvaliteet tõusnud on.


Oled helide kõrval ka suur toidugurmaan - milline oleks parim amps festivalil?

Värske hernes ja maasikas äkki ?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles