Lavastaja Andrus Vaarik: Anatoli Tafitšuk on väga andekas!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anatoli Tafitšuk
Anatoli Tafitšuk Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Monoteatri lavastaja ja Linnateatri näitleja Andrus Vaarik, kes on viimased kolm kuud töötanud pingsalt Monoteatri ja Anatoli Tafitšuki uue situatsioonikomöödia «Minu hind?» kallal, peab oma hoolealust väga andekaks näitlejaks.



Andrus Vaarik: «Anatoli on õnnelik näitlejatüüp. Ta on inimtüübina väga sobilik situatsioonikomöödia mängimiseks. Näitleja puhul üks paremaid andekuse definitsioone on võimalike ümberlülituste arv sekundis ja selles mõttes on Anatoli väga andekas. Selline anne pole väga levinud. Ma olen kindel, et hea koomik on edukam tragöödianäitleja kui traagik komöödialaval. Mis mind Anatoli puhul võlub on see, et tema ahnus areneda ning teater ega muu meedium pole talle sellist väljakutset veel esitanud.

Saan kätt südamele pannes öelda, et nii hea pole Anatoli veel ühelgi teatrilaval olnud kui hetkel Monoteatri proovides. Monoteatri uue monoetenduse «Minu hind?» proovid algasid käesoleva aasta aprilli keskpaigas ning võin kinnitada, et meil on olnud väga rõõmus prooviperiood. Loodan, et see kandub edasi ka etendustele. Etendus «Minu hind?» on tempokas, ootamatute lavaliste, tekstiliste ja tehniliste lahendustega noore mehe arutlus tema kui inimese näitlejaväärtusest tänases maailmas.

Alati, kui olen lavastaja või näitejuhina monotükiga tööd teinud, tekib endal suur soov ise üks sarnane tükk ära teha. Sama on ka Anatoli tükiga. Ligi poolteist tundi üksinda laval olla ja see ära täita nii et publiku huvi püsiks pidevalt üleval, on vägitegu. Tahan testida, kas inimesena seda suudan. Olen kindel, et Anatoli suudab seda!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles