Triatloniks valmistuv Veikko Täär osaleb Tallinna muuliujumisel

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veikko Täär.
Veikko Täär. Foto: ERR

Näitleja, telesaatejuht ja kestvusspordialade harrastaja Veikko Täär osaleb traditsioonilisel Tallinna Muuliujumisel, mille käigus ujutakse 15. juulil Merivälja muulist Pirita muulini.

«Osalen Tallinna Muuliujumisel, sest tahan end proovile panna avaveeujumises, mille harrastamiseks on Eestis suurepärased võimalused. Lisaks on see mulle heaks ettevalmistuseks eelseisvaks Pühajärve triatloniks.»

«Avaveeujumine on midagi enamat kui lihtsalt üks pikk võistlusdistants. See on meri, tuul, lained ja oma võimete uutmoodi proovilepanek. Kuid fantastiline tunne, mis valdab sind ujudes ja kestab ka pärast finišijoone ületamist on väärt, et seda kogeda», lausus Veikko Täär kommenteerides oma registreerimist Tallinna Muuliujumise 2,5 km pikkusele veerandolümpia distantsile.

Avaveeujumine on olümpiaala ja seetõttu on ka võistluse kolm erinevat distantsi kantud olümpiavaimust. Kavas on 5 km põhidistants (pool-olümpia) ja 2,5 km muulist muulini distants (veerand-olümpia), mille start antakse kell 19.00 Merivälja muuli juurest . 700 m ehk miniolümpia ujumises osalejatele antakse start orienteeruvalt kell 18.45 Pirita muuli juurest.

Põhidistantsi võitja saab enda valdusesse Muuliujumise rändauhinna Tallinna Neptuni Hargi. Pikemate distantside absoluutarvestuse kiiremaid autasustatakse karikaga. Vanuseklasside kolme kiiremat meest ja naist autasustatakse eksklusiivse Tallinna Muuliujumise klaasmedaliga. Kõiki võistluses osalenud ujujaid ootab finišis diplom, soe tee ja suutäis magusat. Miniolümpia distantsil ootab eriauhind kõige originaalsema ujumiskostüümiga võistlejat ning lisaks on sponsorite poolt välja pandud mitmeid eri- ja loosiauhindu.

Võistlusest osavõtjate turvalisuse eest kannavad hoolt G4S rannavalve, EastPole Kayaks mereaerutajad süstadel ning vabatahtlikud meresõitjad saatepaatide ja -kaatritega.

Lisainfo ja võistlustele registreerimine aadressilt www.veeklubi.ee või www.muuliujumine.blogspot.com

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles