Täna esietendub suveteatri tükk Merle Palmistega peaosas

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rebekka (Merle Palmiste) seriaalis Kälimehed
Rebekka (Merle Palmiste) seriaalis Kälimehed Foto: TV3

Täna õhtul pool kaheksa esietendub Jänedal «Pärast surma Jendalis», mis on ajalooline draama maailmakuulsatest kirjanikest Maksim Gorkist ja H. G. Wellsist. Kuid veelgi olulisemas osas näeb Merel Palmistet aadlidaami Mura osas, kel oli tegelikult nende kirjanikega isiklikud suhted.

Gorkit mängib Rain Simmul (Linnateatrist, «Karu süda») ja Wellsi Sulev Teppart. Mura tütart Taniat mängib Marta Laan (Eesti Draamateater, episoodiliselt «Kättemaksukontoris»), Eestlase rollis on lavastaja Hendrik Toompere Juuniori poeg Hendrik Toompere JrJr.

Tüki kirjutas viimase aja üks kuumemaid näidendikirjutajaid Urmas Lennuk ja see seisneb selles, et kõik nimetatud isikute hinged (kuna nad on surnud) saavad kokku Jänedal (80 kilomeetrit Tallinnast) ja arutavad oma elu ja maailma asju. Neid võtab nagu vastu Eestlane, kes on elus.

Etenduse on lavale toonud teatrietenduste produktsioonifirma R.a.a.a.m, kust öeldi  just Elu24le, et ka täna ja homme saab kohapealt pileteid osta spetsiaalselt jäetud varust (hind 13 ja 15 eurot). Mängukohaks on mõisaaegne loomalaut.

Rohkem saab etendusest lugeda siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles