Rase ameeriklanna rasestus uuesti

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rase ameeriklanna rasestus uuesti
Rase ameeriklanna rasestus uuesti Foto: SCANPIX

Kolm aastat võitles ameeriklanna Julia Grovenburg viljatusega.

Naine ja ta abikaasa Todd Grovenburg hakkasid juba adopteerimismõtteid mõlgutama, kui naine lõpuks rasestus, kirjutab foxnews.com.

2009. aasta juulis ühel pühapäeval näitas rasedustest, et Julia Grovenburg on lapseootel.

Loodus aga mängis vingerpussi. Kuna naine ja mees püüdsid meeleheitlikult last saada, siis lõpuks kahe ja poole nädala jooksul rasestus naine kaks korda.

Arstide sõnul on see looduse ime, et naine kandis erinevatel aegadel viljastatud lapsi. Nende laste puhul ei ole tegemist kaksikutega.

Spetsialistide sõnul esineb sellist rasedust vaid korra 11 rasedus kohta.

«Kui viljastamine toimub erinevatel aegadel, kuigi nad sünnivad ühel päeval, ei saa neid siiski kaksikuteks pidada,» selgitasid raseduseksperdid.

Viljastamise erinevale ajale jõuti jälile ultraheliuuringu abil, mis näitas, et lapsed on erineva suurusega ning üks on arenenum kui teine.

Arstid ei osanud seda esialgu selgitada. Hiljem aga mõisteti, millega tegemist on

«Julia, sa ei saa mitte kaksikuid, vaid kaks täiesti erinevat last. Ma ei olnud varem mitte millegi sellisega kokku puutunud,» sõnas arst naisele.

Laste südamelöökide ja muude asjade uurimine kinnitas, et nende tekke vahele jääb kahe ja poole nädala pikkune vahe.

Arstid olid samas murest, kui lapsed arenevad erineval ajal, siis võib üks neist surra või mitte korralikult areneda.

Kuna laste vahel oli kaks ja pool nädalat, siis oleks esimene laps pidanud sündima 24. detsembril 2009 ja teine 14. jaanuaril 2010.

Arstid langetasid otsuse teha keisrilõige ning tuua mõlemad lapsed ilmale samal ajal.

Ameeriklanna sünnitas kaks last, kes said nimeks Jillian ja Hudson, 2. detsembril 2010. aastal. Jillian on vanem ja Hudson noorem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles