Rapla lennuväljal tuleb lennupiknik

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kihnu Virve pärast langevarjuhüpet.
Kihnu Virve pärast langevarjuhüpet. Foto: Vaiko Edur/SA Kihnu Kultuuri Instituut

Laupäeval, 2. juulil 11-15 on Rapla lennuväljal lennupäev, kus saab näha igasuguseid lennuaparaate ja kuulata pilootide pajatusi nende ajaloo ning lennuomaduste kohta. Julgemad saavad proovida lennuki või kopteriga lendamist ja langevarjuhüppeid.
 

Eesti era- ja harrastuspilootide liidu (EEHL) ja Rapla Lennuvälja MTÜ koostöös korraldatavale lennupäevale on oodata lennukeid Let-410, BN-2A Islander, An-2, Wilga 35, Blanik L-13, Cessna 172, Cessna 150, Ikarus 42, Eurostar EV-97, UFM-13 Lambada, Aviat A1B Husky, helikoptereid Robinson R22 ja Enström 480, deltaplaane ja mootorvarje.

Pealtvaatajad saavad lennata kaasa Pakker Avio neljakohalisel lennukil Cessna 172 ja kahekohalisel kopteril Robinson R22. Eesti langevarjuklubi võimaldab julgematel proovida langevarjuhüpet koos instruktoriga ühise tandemvarju all.
Eesti era- ja harrastuspilootide liidu juhatuse esimees Raul Reap sõnas lennupäeva eel, et erapilootide jaoks on tähtis, et lendamist võetaks kui tavalist harrastust. Piloteerimiseks vajalikud oskused võib omandada pea iga huviline. "Väikese lennukiga taevasse tõusmine annab suure elamuse ja langevarjuhüpe erakordse kogemuse," sõnas Reap, kes on nii piloot kui kogenud langevarjur.

Maie Talts Rapla Lennuvälja MTÜst lisas, et nende soov on näidata inimestele, et Rapla lennuväli areneb - viimaste aastatega on lennuväljal palju heakorratöid tehtud. „Soovime, et tulevikus oleks Raplas Eesti parim hobilennuväli,“ ütles ta.

Üritusele sissepääs on pealtvaatajatele tasuta, lendamine ja langevarjuhüpped tasulised. Lennupiknikul musitseerib Rebecca Kontus.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles