Vabaõhufestival Eesti Pops: Ewert and the Two Dragons, Chalice, ...

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ewert and The Two Dragons kontsert kino Sõpruses
Ewert and The Two Dragons kontsert kino Sõpruses Foto: Jelena Rudi

Kodumaine plaadifirma ja värskekõlalise eesti popmuusika edendaja, ühendus Eesti Pops toob sel kesksuvel esmakordselt publiku ette omanimelise festivali, mis tutvustab säravat valikut tõusvatest ja omanäolistest eesti artistidest. Festival toimub 9.juulil Telliskivi Loomelinnakus.

Festivali rõhk on meeleolukal tervikprogrammil, milles käigus saavad kokku eri žanrid ja suundumused - valik hõlmab kõike kitarripopist moodsate klubikõladeni.

Esimeste väljakuulutatud nimede seas on äsja kõrgelt hinnatud plaadi ilmutanud folk-rock kollektiiv Ewert and the Two Dragons, hip-hop skenest rahvusteadvusse jõudnud mitmekülgne artist Chalice, eesti indie-popi raudvara 3Pead ja Imandra Lake ning rahvusvahelisel tasemel tuntust koguv world-bass'i esindaja Bert On Beats eksootilises live-koosseisus.

Festivali välis-ja siselaval astuvad üles 13 artisti, lisaks eelnimetatutele eesti vaieldamatu indie legend Röövel Ööbik, 60'ndate biitmuusikat kaasajastavad Pilvikud, noored lootustandvad kitarristid Argo Vals ja Karl Petti, värskekõlalised pop-rock kollektiivid Animal Drama ja Laika Virgin, Rakvere hip-hop skene juhtfiguurid Gee ja Öökülm ning külalistena Venemaa chill-disco-duo Acos CoolKAs. Meeleoluka ja kõrvasõbraliku vabaõhufestivali aktiviteedid ja meelelahutusvõimalused pakuvad mitmekülgset ajaviidet nii täiskasvanutele kui ka lastele.

Festivali peakorraldajad Janek Murd ja Erkki Tero juhivad Raadio 2's ainulaadset, eesti popmuusika rariteetseid ja värskeid avastusi tutvustavat erisaadet, mis alustab sel suvel juba teist hooaega ja on eetris igal teisipäeval kell 21.00.

Eesti Pops märgi alt ilmus 2009 a. detsembris esimene, nii kriitikute kui ka publiku poolt suurepäraselt vastu võetud cd-kogumik (Eesti Pops I, tiraaž 1000tk.), millele sel sügisel on oodata mahukamat järge.

Erkki Tero ja Janek Murd on eesti underground-muusikas tegevad juba 90'ndate algusest (ansamblid ÖÄK, Borax, Rubik 3001) ja juhivad ansamblit 3Pead (CD'd «Ilusaim heli» 2007 ja «Taevaluugid» 2007, kolmandat kauamängivat jõuab lettidele sel aastal).

Tandem on loonud ka filmimuusikat, Janek Murd on tegev kujundusgraafika alal ja Erkki Tero lööb kaasa muusikakriitikuna Eesti Ekspressis. Kaubamärk Eesti Pops on kaasprodutseerinud ja väljastanud tunnustatud eesti bändi Opium Flirt kauamängiva «DejaVoodoo» (2010), töös on kitarrist Argo Valsi (EE «Areeni» tulevikulootus 2011) debüütplaat ja plaanide hulka kuulub mitmete eesti popmuusika varasalve kuuluvate artistide rariteetsemate palade taasavaldamine kogumike kujul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles