Egiptuse arst saab Saudi Araabias 1500 kepihoopi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Egiptuse arstid ja inimõigusaktivistid protesteerimas arst Raouf Amin el-Arabile  määratud karistuse vastu
Egiptuse arstid ja inimõigusaktivistid protesteerimas arst Raouf Amin el-Arabile määratud karistuse vastu Foto: AFP / Scanpix

Saudi Araabias anti kohtu alla Egiptuse päritolu arst, kes väidetavalt andis ühele selle riigi kuningliku perekonna printsessile vale ravimit, mille tõttu naisest sai ravimisõltlane.

Kohus määras arst Raouf Amin el-Arabile 15 aasta pikkuse vangistuse ja 1500 kepihoopi, kirjutab abc.net.au.

Egiptuse arst töötas 20 aastat Saudi Araabia kuningliku perekonna ihuarstina, kuid kaotas töö, kui üks printsessidest väidetavalt ravimitest sõltuvusse jäi.

Kohus määras esialgu egiptlasele seitse aastat vangistust ja 700 kepihoopi, kuid kuna arst kaebas asja edasi, siis kohus karmistas karistust.

Arsti pereliikmed ja sõbrad protesteerisid el-Arabile määratud karistuse vastu ja nõudsid, et Saudi Araabia kuningas Abdullah ta vabastaks.

«Mina ja mu lapsed loodame, et ta jõuab koju tagasi. Loodame, et sealne kuningas tuleb meie palvetele vastu,» sõnas arsti abikaasa Fathiya el-Hindawi.

Egiptuse arsti juhtum on erakordne, sest isegi sügavalt islamistlikus Saudi Araabias ei karistata kedagi tavaliselt nii suure arvu kepihoopidega.

El-Arabi juhtum pani Egiptuse inimõiguste eest võitlejad tegutsema. Nad nõuavad, et Egiptuse president Hosni Mubarak asjasse sekkuks.

El-Arabit hoitakse Punase mere ääres asuva Jeddahi vanglas ning väidetavalt on ta 1500 kepihoobist 70 juba kätte saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles