Coenite järgmine film keskendub folkmuusik Dave Van Ronkile?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vennad Joel Coen ja Ethan Coen
Vennad Joel Coen ja Ethan Coen Foto: AFP

Juba mõnda aega on liikunud kuuldused, et vendade Coenite («Tõeline visadus») järgmine film keskendub muusikale. Nüüd teavad erinevad allikad rääkida, et eelseisva linaloo keskmes on Greenwich Valley folkmuusika üks tuntumaid nimesid Dave Van Ronk, kirjutas Forumcinemas.ee


Coenite käsikiri, mille aluseks on väga võimalikult Van Ronki postuumselt ilmunud memuaarid «The Mayor of MacDougal Street», põhineb väidetavasti mehe elul ja tegemistel nii mõjuka muusiku kui vasakpoolse aktivistina.

Projekti realiseerumise korral oleks tegu Coenite järjekorras teise rohkem või vähem musikaalse filmiga – esimeseks neist 2000. aasta «O Brother, Where Art Thou?» mis teenis ka kaks Oscari-nominatsiooni.


Coenid rääkisid oma uuest muusikalisest projektist esmakordselt mõne nädala eest, märkides, et muusikat kuuleb filmis eeskätt elavas esituses ja ühelainsal instrumendil mängituna. Tookord lubasid nad, et film «pakuks loomulikku dialoogi ja tekitaks tunde, et sind on otse teise maailma heidetud».

Van Ronk, keda teatakse suurepärase loovestja ja mitmekesise repertuaariga robustse lauljana, oli 50ndate lõpu ja 60ndate alguse Greenwich Village'i folkmuusikamaastiku tõeline suurkuju, kelle käe all said alguse Bob Dylani taoliste artistide loometeed.

Võimalus Coenite abiga sellest legendaarsest olustikust osa saada pakuks kahtlemata huvi nii mõnelegi muusikasõbrale. Ning Coenite ajalugu arvestades ei ole liigne oletada, et ka Oscari-nominatsioonid ei lase end sel juhul oodata.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles