Ago-Endrik Kerge lavastatud suveetendused räägivad lollusest ja uhkusest

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ago-Endrik Kerge
Ago-Endrik Kerge Foto: ARTUR SADOVSKI/PM/EMF

Ago-Endrik Kerge lavastaja käe all jõuab sel suvel publikuni kaks etendust- Vanemuise suvelavastus « Ebahaige » ja Komöödiateatri suvetuur «Palun lahkuge lavalt!» Viimases teeb Kerge kaasa ka näitlejana.


«See räägib lollusest,» iseloomustas Kerge Molier’i farssi «Ebahaige» intervjuus raadiole Elmar. «Seda leidub Eestimaalgi üsna ohtralt, sest kõik oskavad kõike. Igaüks võib teha, mida heaks arvab, kui tal ainult idee ja mõte pähe tuleb. On ravitsejaid, koolitajaid, teatritegijaid jne jne, kes kõik oskavad ja teavad, aga sageli jääb nendest oskustest ja teadmistest väheks. On vaid julgus, aga seda ei saa hukka mõista.»

Ka etenduses «Palun lahkuge lavalt!» on Kerge sõnul palju sarnasust lolluse ja uhkusega. «Seal on üks vana, alkohoolikust näitleja, kes on juba aastaid teatris olnud ja räägib, et ta mängis 20 aastat tagasi kuningas Leari. Tema õnnetus seisnes selles, et samal ajal hiilgasid John Gielgud ja Laurence Olivier.»

Seda rolli mängib Kerge ise. «Mulle üldiselt ei meeldi enda lavastustes kaasa lüüa, kuid, andke andeks, ma ei suutnud keelduda selle vana, alkohoolikust näitleja rollist,» naeris Kerge.

Etenduses mängib ka Kerge abikaasa Elle Kull. «Meil oli laval vahe üks 30 aastat. Poolteist aastat tagasi mängisime taas koos ühes Miss Marple’i kriminullis Haapsalus,» meenutas lavastaja.

Küsimusele, kuidas on abikaasaga koos laval mängida, vastas Kerge, et suurepärane. «Teinekord on see siiski lavastajale pisut ebamugav, sest ikka tahetakse ka vabal ajal rääkida, kuidas üks või teine asi välja tuli. Ma ikka vastan, et tuli, tuli, tuli..,» lisas Kerge.

Etendust «Palun lahkuge lavalt!» mängitakse 4.-25. juulini üle Eesti.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles