Usuorganisatsioon Opus Dei pidas naist orjana

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Opus Dei pidas naist orjana
Opus Dei pidas naist orjana Foto: smashinglists.com

Prantsusmaal elava naise sõnul tegi kinnine usuorganisatsioon Opus Dei talle ajupesu ning selle tõttu oli ta selle organisatsiooni ori 13 aastat.

Naine alustas 1985. aastal 14-aastaselt õpinguid ühes kutsekoolis, mis väidetavalt koolitas hotellitöötajaid, kirjutab AFP.

Üsna varsti sai ta jälile, et koolijuht kuulub Opus Deisse. Selle kooli õpilastel tuli anda usuorganisatsioonile truudusvanne ja töötada selle heaks palgata.

Ka nimetatud naist sunniti seda tegema.

«Nad määrasid mulle mentori, kes tegelikult oli manipuleerija. Kui vanemad mind koolis külastasid, ei tohtinud ma neile Opus Dei ega enda tegevuse kohta midagi öelda,» lausus prantslanna.

Naise sõnul pidi ta tegema 14-tunniseid tööpäevi seitsmel päeval nädalas. Tööks oli selle organisatsiooni esinduses koristamine ja teenindamine. Talle küll maksti palka, kuid see võeti tagasi tasuna toa ja söögi eest.

Opus Dei inimesed jälgisid teda pidevalt. Nad olid kaasas ka, kui naine vajas haiglaravi. Sageli viidi naine organisatsiooni oma arsti juurde, kes talle suures koguses rahusteid määras.

Naise vanemad said lõpuks nende tütrega toimunu jälile. Kui nad tütre kätte said, kaalus ta vaid 39 kilogrammi.

Sellest sai alguse üheksa aastat kestnud kriminaaluurimine. Selle aasta 22. septembril algab Pariisis Opus Dei vastu kohus.

Tegemist on esimese korraga, mil seda salapärast usuorganisatsiooni avalikult süüdistatakse ning kohtusse antakse. Opus Dei eitas naise orjana kasutamist.

Opus Dei sai ülemaailmselt tuntuks USA kirjaniku Dan Browni romaani «Da Vinci kood» kaudu. See organisatsioon on tekitanud poleemikat, seda peetakse salaseltsiks, repressiivseks sektiks ja kristlikuks vabamüürluseks.

Kuid Opus Deiga liitumisel tuleb sellele pühenduda täiesti ning elada vaid selle organisatsiooni reeglite järgi.

Opus Dei tähendab ladina keeles jumala tööd.

Opus Dei on katoliku kiriku organisatsioon, mille tegevuse aluseks on katoliiklik õpetus, et iga inimene saab oma igapäevase elu ja tööga taotleda ja teostada pühadust. Sellesse organisatsiooni kuulun 87 000 liiget 80 riigist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles