Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

Mehhiko teadlased tegid tequila`st teemante

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Inna-Katrin Hein
Copy
Mehhiko teadlased valmistasid tequilast teemante. Fotol erinevad tequila sordid
Mehhiko teadlased valmistasid tequilast teemante. Fotol erinevad tequila sordid Foto: Wikipedia.org

Mehhiko teadlased on leidnud viisi, kuidas kohalikust kuulsast alkohoolsest joogist

tequila

`st teemante teha.

Mehhiko rahvusjoogist valmistatud teemandid on liiga väikesed, et neid ehetes saaks kasutada, kuid on sobilikud näiteks arvutite mikrokiipidesse, kirjutab mtv3.fi.

Uurijad avastasid, et tequila`st moodustub roostevabale terasele teemantmembraan.

Teadlased on ka varem samalaadseid katseid teinud. Siis kasutati teemantide saamiseks vedelikke, mis sisaldasid erinevates kogustes etanooli ja vett.

«Ühel päeval läksime poodi ja ostsime odava pudeli tequila`t. Tegime sellega katseid samasugustes tingimustes nagu etanooli ja veega. Saime positiivse tulemuse,» nentis üks uurijatest Migeul Apatiga.

Tequila on nime saanud mehhiko linna Tequila järgi. Seda alkohoolset jooki valmistatakse  sinise agaavi mahlast. Serveeritakse soola ja laimiviiluga.

Linn ja jook on mõlemad saanud oma nime tequili suguharult, kes asustas neid paiku enne asteekide vallutusi.

Tagasi üles