Monacos toimub nädalalõpul vürstlik laulatus

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Monaco vürst Albert II ja ta kihlatu Charlene Wittstock
Monaco vürst Albert II ja ta kihlatu Charlene Wittstock Foto: SCANPIX

Sellel nädalalõpul abiellub Monaco vürst Albert II oma kihlatu, Lõuna-Aafrika Vabariigi päritolu endise olümpiaujuja Charlene Wittstockiga.

53-aastase valitseja mõrsja on temast 20 aastat noorem, kirjutab Daily Mail.

Reedel toimub tsiviilpaaripanek Monaco raekojas ning laupäeval katoliku kombe kohaselt  laulatamine Monaco vürstipalee sisehoovis.

Hiljem viib pruut vastavalt traditsioonile oma pruudikimbu Sainte Devote kirikusse.

Grimaldide dünastia on Monacot valitsenud üle 800 aasta.

Monaco muutus rikaste ja ilusate jaoks magnetiks pärats seda, kui Hollywoodi staar Grace Kelly abiellus 1956. aastal tollase Monaco vürsti Rainier`iga.

Ka nüüd aset leidva pulma eel on juba Monacosse saabunud suur osa maailma koorekihist. Paljud neist on tulnud sinna oma jahtidega. Paljud aga saabuvad Prantsusmaal Nice`is asuvale lennuväljale oma eralennukiga ning sõidavad sealt Monacosse. Seal saavad siiski eralennukitega maanduda vaid need, kellel on kutse vürstlikku pulma.

Pulmade eelsed üritused saavad alguse juba selle nädala neljapäeval kontserdi ning kokteilipeoga.

Kinnitamata andmetel on Charlene Wittstocki jaoks selleks nädalalõpuks valmistatud pruutkleit ning kolm õhtukleiti.

Monaco pulma on oodata selliseid kuulsusi nagu Karl Lagerfeld, Giorgio Armani, Richard Branson, piiskop Desmond Tutu, Wessexi krahv ja krahvinna ning veel mitmeid teisi Euroopa kuninglike perekondade esindajaid. Samuti on kutsutute seas maailma erinevate riikide juhid.

Toidu eest vastutab Prantsusmaa üks kuulsamaid kokki Alain Ducasse ning külalistele pakutakse Perrier-Jouet šampanjat.

Vürst Alberti varasemat kallimate nimekiri on üsna pikk - Angie Everhart, Brooke Shields, Naomi Campbell, Gwyneth Paltrow ja Claudia Schiffer. 

Vürstil on ka kaks vallaslast, kellest üks on 18-aastane Californias elav neiu ning teine kuueaastane poeg, kelle ema on Togo päritolu stjuardess.

Pärast DNA-teste tunnistas vürst mõlemad lapsed enda omaks ning toetab neid rahaliselt.

Charlene Wittstock saab pärast abiellumist tiitli Tema Kõrgeausus Monaco printsess. Wittstock sündis 1978. aastal Zimbabwes Bulwayos. Ta isa Michael on ärimees ning ema Lynette ujumistreener.

Kui Charlene oli teismeline, kolis perekond Lõuna-Aafrika Vabariiki. Ta võitis seal mitmeid riigisiseseid ujumisvõistlusi. Ta tähetund saabus 2000. aastal, kui ta esindas Sydney olümpiamängudel Lõuna-Aafrika Vabariiki.

2001. aastal kohtus Charlene Wittstock Monacos toimunud ujumisvõistlustel esmakordselt vürst Albertiga.

Nende suhe sai avalikuks 2006. aasta Torino taliolümpia ajal. Pärast jalavigastust 2008. aastal loobus Wittstock ujumisest ning kolis vürts Alberti kutsel Monacosse.

Naise sõnul kaalus ta kaua, enne kui oli nõus vürstiga abielluma.

«Need inimesed, kellega ma Monacos suhtlema hakkasin, ei mõistnud minu Lõuna-Aafrika suhtumist ega huumorit. Samuti ei osanud ma prantsuse keelt, kuid ma õpin seda,» lausus vürsti mõrsja ühes intervjuus.

Ka olevat kohalikud elanikud selle vastu, et nende valitseja abiellub võõramaalannaga, kes ei ole kõrget päritolu.

Monacolased lootsid, et vürst Albert abiellub mõne Euroopa kuningliku suguvõsa liikmega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles