The Cranberries: me ei räägi omavahel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dolores O’Riordan esineb The Cranberriese koosseisus Tallinnas Õllesummeril 8. juulil.
Dolores O’Riordan esineb The Cranberriese koosseisus Tallinnas Õllesummeril 8. juulil. Foto: AFP/SCANPIX

Tänavuse Õllesummeri peaesineja The Cranberriese solist Dolores O’Riordan lubas Eestis ette kanda enamiku bändi vanadest hittidest. Kuna praegu pole ansamblil kõige kiiremad ajad, kavatseb ta Tallinnas ka paar päeva ringi jalutada.
 



Eestlastele lubas O’Riordan ette kanda enamiku The Cranberriese vanadest hittidest. «Seda nad ju meilt ootavad,» arvas ta ja lisas, et kontserdi lõpp tuleb akustilist laadi. «Kütame rahva üles ja siis rahustame maha või midagi sellist.»

The Cranberries tegeleb praegu septembris või oktoobris välja tuleva uue albumiga. Uut materjali iseloomustas O’Riordan kui väga mahedat, mõnusat kerget head kuulamist, sekka ka mõningaid elektroonilisemaid võnkeid.

«Lood on nagu ikka, räägivad elust – tõusudest, mõõnadest, lõppudest ja algustest, elamisest ja surmast, armastusest, rahust ja rock’n’rollist. Tegelikult on see ju päris lihtne, kirjutan lugusid otse oma südamest,» võttis lauljatar teema kokku.

Kuna bändi tegevus jäi 2004. aastal soiku ning jätkus 2009. aastal, on muusikategemise argipäev ka nende endi jaoks vahepeal muutunud. «Noh, see koostöö on habras,» ohkas O’Riordan ja selgitas, et kõik on lihtsalt vanemaks saanud ja laisemaks muutunud.

«Sama võib öelda ka meie publiku kohta, nad on meiega koos üles kasvanud, vanemaks saanud,» jätkas ta. «Paljudel on lapsed kaasas, kuid samas on ka uus põlvkond teismelisi lava ees.»

Suhtlevad e-kirjade kaudu

Samas tundis ta rõõmu, et The Cranberries siiski ellu äratati. «See on lahe, kuigi tegelikult me näost näkku väga ei näegi. Suhtleme peamiselt e-kirjade teel,» rõõmustas O’Riordan. «Elame küll samal planeedil, kuid mitte samas riigis. Tänapäeva tehnika on ikka nii hea, failide vahetamine käib lihtsalt, pole vaja kullerit ega midagi.»

Samas tõdes ta, et kokku saades nad omavahel väga ei suhtlegi. «Me ei räägi, me musitseerime koos,» nentis ta. «Kui garderoobis üksteist näeme, siis vahetame peamiselt viisakusi. Kuid samas pole midagi paremat kui laval tekkiv omavaheline keemia.»

Pärast kontserti läheb lauljatar tavaliselt oma teed. «Lasen esinemispaigast jalga, istun oma bussi, sõidan hotelli ja ei näe teisi, kuni laval jälle kokku saame,» kinnitas O’Riordan. «Meie elud on lihtsalt nii erinevad.»
«Kui meil see taasühinemise tuur oli, siis käisime ühe korra sushi’t söömas,» meenutas ta. «Läksime koos restorani ja istusime seal tund aega. See oli terve aasta kohta ainus kord.»

O’Riordani arvates juhtub nii ilmselt enamiku kaua koos musitseerinud bändidega. «No kui sa näiteks tööl käid, siis on sul seal oma ülemus. Kui töölt lahkud, on sul oma sõbrad, pere, lapsed. Sa ei käi ringi oma bossiga,» tõi ta võrdluse.

«Kui lahkud töölt, siis lahkud töölt ja tahad selle unustada. Meil kõigil on erinevad sõbrad ja me ei veeda üksteisega niisama aega,» kinnitas O’Riordan ja lisas, et ilmselt kõlab see kummaliselt, aga on tõsi.

«Samas on The Cranberriesel keemia, mida ei saa osta. Sa võid palgata muusiku, aga sa ei saa temaga kaasa seda keemiat. Meil on see olemas, me klikime just laval koos mängides,» lootis O’Riordan ka kümne aasta pärast veel bändiga muusikat teha. «Võib-olla oleme selleks ajaks surnud, kes teab.»

Vanalinnades on alati lõbus

Eestiga lauljataril varem kokkupuuteid pole olnud. Kuuldes, et nad esinevad suve suurimal õllefestivalil, lubas õllesõber O’Riordan ka kohaliku kraami kindlasti järele proovida. «See saab lõbus olema,» muigas ta ning arvas, et teeb kindlasti tutvust ka kohalike artistide ja muusikaga.

Kuna bändil pole praegu kõige kiiremad ajad, arvas naine, et viibib Tallinnas lausa mõne päeva. «Mulle meeldib kõndida. Tavaliselt katsun leida mõne veekogu, näiteks jõe,» ütles ta. «Jõgi on tavaliselt selline keskne koht, kuhu inimesed kogunevad. Seal saab jalutada.»

Kuuldes, et Tallinnas on ka vanalinn, oli O’Riordan rahul. «Ma ei jõua seda juba ära oodata, väga lahe. Euroopas on väga palju ilusaid vanalinnu. Seal on alati lõbus. Ja oh seda ööelu! Mulle meeldib päikese käes õues istuda ja õlut juua, see on minu jaoks täiuslikkus,» lõpetas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles