Itaalia politsei leidis üles Argentina endise esileedi ehted

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaalia politsei leidis üles Argentina endise esileedi ehted
Itaalia politsei leidis üles Argentina endise esileedi ehted Foto: SCANPIX

Itaalia politsei leidis üles kaks aastat tagasi Hispaaniast varastatud ehted, mis kunagi kuulusid Argentina esileedile Eva Peronile.

Varastatud ehted leiti ühest Milano luksushotellist, kirjutab The Telegraph.

Kuue miljoni euro väärtuses ehete kollektsiooni kuuluvad mitu teemantsõrmust, kõrvarõngad ja tiaara. Selle komplekti kingis Argentina presidendi Juan Peroni abikaasale Hollandi kuninglik perekond.

Milano politseiuurija Antonio Bolognani sõnul ei ole nad hotellitoas, millest ehted leiti, elanud isikuid veel tabanud.

Esmastel andmetel on tegemist serblastega, kes elasid Milano eeslinnas. Samuti olid need isikud seotud internetis ringleva võltsraha skeemiga.

Kurjategijad esitlesid end Hispaanias Valencias asuvas Joyas Sofia juveelifirmas kui Lähis-Ida investoreid. Kohtumine leidis aset 2009. aasta detsembris. Kurjategijad soovisid näha Peronile kuulunud ehetekollektsiooni ning lubasid selle eest maksta kümme miljonit eurot.

«Praktiliselt juveelifirma töötajate silme all vahetati õiged kupüürid võltsraha vastu,» selgitas Bolognani.

Juveelifirma esindajatel tekkis kahtlus, nad vajutasid häirenuppu. Kurjategijad haarasid juveelid kaasa ja põgenesid.

Pärast kuudepikkust uurimist jõudis Hispaania ja Itaalia politsei kuue kurjategija jälile. Nad arreteeriti juba 2010. aasta mais. Osa neist pääses ja põgenes Milanosse.

Politsei jõudis möödunud nädalal nende tema jälile. Kui politseinikud hotellituppa sisse murdsid, jõudis seal olnud isik põgeneda, haarates kaasa väikese osa ehetest. Kolm neljandikku ehtekollektsioonist oli ta sunnitud maha jätma.

Argentina endine esileedi Eva Peron suri 1952. aastal vähki. Kolm aastat hiljem toimunud riigipöördega sunniti president Juan Peron võimust loobuma.

Juan Peron elas aastaid eksiilis ja tuli Argentinasse tagasi 1973. aastal, mil sai uuesti presidendiks, kuid ta suri aasta hiljem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles