Hotellitöötajad saavad uneskõndijatega toimetulekuks koolitust

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uneskõndija
Uneskõndija Foto: jupiterimages.com

Briti odavhotellikett Travelodge annab oma töötajatele uneskõndijatega toimetulekuks koolitust.

Travelodge`i andmetel on hotellikülastajate seas viimaste aastatega uneskõndimine kasvanud seitse korda ja 95 protsenti uneskõndijatest on napilt riietatud mehed, kirjutab Reuters.

«Meil on 300 hotelli ja viimastel aastatel on nendes kasvanud juhtumid, kus klient kannatab somnabulismi all. Selle tõttu otsustasime oma töötajaid uneskõndijatega toimetulekuks koolitada,» ütles hotelliketi esindaja Leigh McCarron.

Hotellikett andis välja ka käsiraamatu uneskõndijatega toimetulekuks. Üks sealsetest reeglitest on, et administraatoril peab olema käterätik käepärast juhuks, kui mõni uneskõndija on alasti.

«Tavapäraselt on uneskõndijad napilt riietatud või neil pole üldse midagi seljas. Administraatori ja ka teiste hotellitöötajate kohus on inimene kinni katta,» sõnas McCarron.

Ta lisas, et uurimuse kohaselt tekitab uneskõndmist stress, liigne alkoholi- ja kohvitarbimine.

«Tavaliselt liiguvad uneskõndijad üks kuni kaks tundi ringi, ilma, et nad ärkvel oleks. Lõpuks lähevad nad ikkagi voodisse tagasi ja langevad sügavasse unne,» selgitas hotelliketi esindaja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles