Tüdruk sai koduakvaariumist ohtliku bakteri

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Akvaarium
Akvaarium Foto: Wikipedia.org

USAs elav teismeline sai oma kodusest akvaariumist haruldase bakteri.

Praegu 13-aastane Hannele Cox sai mykobakterium marinum`i ehk akvaariumigranuloomi nakkuse kaheksa-aastasena akvaariumit puhastades, kirjutab Huffington Post.

Bakter läks tüdruku paremal käel olnud haavandisse.

Viie aastaga on bakter antibiootikumide suhtes resistentseks muutunud ning selle levikut Hannele organismis ei ole suudetud pidurdada.

Superbakter hävitab tüdruku käe kude ja isegi luid. Kui sel nädalal  Denveris juudi haiglas alanud raviprotseduur ei aita, siis võidakse ta käsi amputeerida.

«Mu käsi valutab pidevalt ning ma ei saa seda eriti kasutada. Olen läbinud mitu raviprotseduuri, kuid senised ei ole aidanud,» lausus tüdruk.

Tüdruku sõnul ei saa ta enma tegeleda oma lemmikharrastuste võrkpalli ja ratsutamisega. Ka koolitööde tegemisega on raskusi tekkinud.

Nüüdses raviprotseduuris siirdatakse ta kätte antibiootikumipadjakesed. Arstid loodavad, et need panevad bakteri vohamisele piiri ning aitavad kätt säästa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles