Emajõe Suveteater mängib toomkiriku varemetes

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu toomkiriku varemed.
Tartu toomkiriku varemed. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Emajõe Suveteatri 15. juubelihooajal esietendub laupäeva, 25. juuni keskpäeval Tartu Toomkiriku varemetes koguperelavastus “Toomkiriku müürivaim Volk ja keelatud vili”.

Teatri eestvedaja Andres Dvinjaninovi kinnitusel võib kuulda erinevaid lugusid, legende ja muinasjutte kui toetada selg vastu Toomkiriku müüri. “Neid kõiki ühendab üks teema – keelatud vili. Igas loos muutub nii keelatud vili, kui need, kel voli käske ja keelde seada,” seletas Dvinjaninov

Müürivaim Volk on see kes vestab lugusid just nii nagu oleks see kõik seal alles äsja juhtunud. Tema jutus on pisut õudust, pisut karmust ja selle kõige all sooja huumorit.

Nelikümmend minutit kestev kammerlik etendus “Toomkiriku müürivaim Volk ja keelatud vili” elustab vana hea muinasjutu vestmise traditsiooni ja paneb Dvinjaninovi kinnitusel vaataja sõna kuulama.

Etenduse idee autor ja lavastaja on Leino Rei. Mängivad ja jutustavad Peeter Volkonski, Merilin Kirbits ja Kristo Toots.

Etendust mängitakse kolmel järjestikusel nädalavahetusel kokku kuuel korral.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles