Seal andis Pärnus võrratu kontserdi

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Souli- ja R&B-täht Sealile meeldis Pärnu Vallikääru väike publik sedavõrd, et ta andis plaanitust palju pikema kontserdi.
Souli- ja R&B-täht Sealile meeldis Pärnu Vallikääru väike publik sedavõrd, et ta andis plaanitust palju pikema kontserdi. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Nii kõva kontserti nagu tegi souli- ja R&B-täht Seal sel laupäeval festivalil Watergate, pole Pärnu Vallikäärus tõenäoliselt veel kunagi olnud.



Oma viimase albumi «Commitment» maailmatuuri raames suvepealinna veefestivalile Watergate jõudnud laulja kontsert üllatas ennekõike filigraansuse ja väljapeetusega. Olgu tegu siis korralduse, heli või staari endaga. Kõik toimis saksa täpsusega, eks ole ju artist abielus saksa supermodelli Heidi Klumiga.

Kell 19 avanesid Vallikääru väravad, kell 20 saabus lavale soojendaja Summertime Project, mille moodustavad Sofia Rubina, Dave Benton, räppar Genka, saksofonist Virgo Veldi ja DJ Erkin.

Minutitki hilinemata sammus kell 21 lavale bänd ja siis Seal ise. Must mees üleni mustas ja kuldsetes kingades, valge hambarida säramas.

Eestis nädalajagu oma tuuriks valmistunud laulja tundis end Vallikääru laval nagu kodus. Hetkegi ootamata haaras mees lavalt mikrofoni koos jalaga, nõksutas puusi, ja siis tuli ühtejutti kolm lugu Seali viimaselt plaadilt «Commitment». Seejärel kastmeks mõni vanem hitt nagu «Its a Man’s World» ja rosinaks viimase albumi hitt «Weight Of My Mistakes».

Seal haaras mõne looga kogu lava, publiku ja Vallikääru.  Värske plaadi materjal vaheldumisi vanemate lugudega. Tempo üles ja tempo alla. Ja kui kella kümne paiku kõlas lavalt «The Way I Love…», tõstsid inimesed käed ja plaksutasid rütmi kaasa. Seal lõi esirea õnnelikega patsigi ja palju ei puudunud, et laulja oleks õnneliku publiku kätele hüpanud.

«Uskumatult professionaal­ne esineja,» ohkas kontserti nautinud kolleeg. «Kuidas ta esineb, kuidas publikuga suhtleb!» Seda kõike vaatamata sellele, et Seal ei esinenud mitte staadionil kümnete tuhandete, vaid tillukeses Pärnu Vallikäärus mõne tuhande ees.

Pärast ligi pooleteisetunnist ootamist jõudis järg Seali ühe suurema hitini «Kiss From A Rose». Otsa veel «Crazy». Kõigi eelduste kohaselt oleks pidanud kontsert pärast selliseid megahitte läbi olema.

Kuid ei, Seal läks hoopis bändimeeste vahele, tõi kaks pudelit vett ja ulatas need publikule, et fännid ikka jõuaks temaga kaasa laulda. Siis aga trummid peale, mikrofonijalg kätte ja soulitäht jooksis vaimustunud publiku kisa saatel mööda lava nagu rokkstaar.  

Nagu artist isegi pärast kontserti lava taga tunnistas, nautis ta Vallikäärus tekkinud intiimset õhkkonda. Seetõttu venis kontsertki tublisti pikemaks. «Seali emotsioonid olid ülihead ja eks seetõttu esines ta kauem, kui leping ette nägi,» kinnitas Watergate’i peakorraldaja Priit Valkna. «Eks artist esineb ikka seni, kuni talle meeldib.»

Veel põnevat Watergate’i programmis
Täna algusega kl 19 merelahing Vallikäärus, kolmapäeval kl 22 Music Seif 30 – bändi 30 aasta juubel ja taasloomine Kuursaalis, neljapäeval kl 20 jaanipäev jahtklubis, reedel kl 23 maailmamuusikakontsert kuursaalis, laupäeval kl 19 veefestivali lõppkontsert «Teisel pool vett» Sadama hallis, pühapäeval kl 13 Pärnumaa memme-taadi laulu- ja tantsupidu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles