ETV uus suvesari aitab kultuuripealinna sündmustega sammu pidada

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Ratt
Kadri Ratt Foto: Erakogu

ETVs startis uus suvesari «2011», mis pakub vaatajatele põgusat ülevaadet kultuuripealinna suurematest ja põnevamatest üritustest.



Arvestades, et kultuuripealinna raames toimub tänavu sadu sündmusi, on «2011» iseenesest tore saade, sest aitab neil, kes ise ürituste kohta infot otsida ei viitsi, natukenegi selles sündmusterägastikus orienteeruda. Teisest küljest on muidugi oht, et parimad palad jäävad siiski nägemata-kuulmata, sest iga inimese arvamus ühest vingest üritusest ei pruugi sugugi ühtida saatetegijate omaga.

Giidiks kirevas kultuurisuves on televaatajatele pühapäevaõhtuti pärast «Aktuaalset kaamerat» Piret Järvis, kelle mikrofoni ette astuvad nii ürituste korraldajad, esinejad, kultuuriga tihedalt seotud inimesed kui ka inimesed rannast ja tänavalt. Mõlemas seni eetris olnud saates on olnud ka väikesed muusikalised vahepalad – näiteks said oma loomingu ja suviste plaanide tutvustamiseks võimaluse Iiris ja Lenna.

Kui mõne sündmuse või esineja puhul ei teki kahtlust, miks saatejuhid just neile eetriaega pühendavad – näiteks prügist ehitatud nn taaskasutustrummid ja ukrainlaste Noa laev lihtsalt ongi väga erilised ettevõtmised –, siis mõnel juhul tekib siiski küsimusi.

Ütleme siis nii, et «2011» on tänuväärne lahendus neile, kes tahavad võimalikult lihtsalt põgusat ülevaadet saada ja usaldavad saatetegijate valikuid. Kui otsida paralleele toidumaailmast, siis võrdleks saadet värske suvise salatiga – värviline ja kergesti seeditav.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles