Uuring: eelmäng ei mõjuta naiste orgasmi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uuring: eelmäng ei mõjuta naiste orgasmi
Uuring: eelmäng ei mõjuta naiste orgasmi Foto: SCANPIX

Tšehhi seksuoloogide tehtud uuring näitas, et eelmäng ei mõjuta eriti seda, kas naine saab orgasmi või mitte.

Varem oldi seisukohal , et eelmängul on suur mõju naise orgasmile, kuid hiljuti tehtud uurimus lükkas selle väite ümber, vahendab STT ajakirja Journal of Sexual Medicine.

Uurijate sõnul aitab naistel parimini orgasmi saada suguühte pikk kestus.

Uuringus tehti erinevatesse vanusegruppidesse kuuluvate naiste seas küsitlus. Uuringus osales 2360 naist, kellelt küsiti näiteks  kui tihti nad orgasmi saavad, kui pikk on eelmäng ja suguühte keskmine kestus.

Uuring näitas, et keskmiselt kestis eelmäng 15,4 minutit ja suguühe 16,2 minutit.

Uurijate sõnul ei mõjutanud eelmäng orgasmi saamist  ning sama tulemus saadi kõigi erinevatesse vanusegruppidesse kuuluvate naiste kohta.

«Naiste orgasmi saamist mõjutas hoopis suguühte ajaline pikkus,» selgitasid uurijad.

Uurijad võrdlesid tšehhitaridelt saadud andmeid ameeriklannade andmetega. Tulemused näitasid, et esimesed on suguühtes kauem. Ameeriklannade oli suguühte aeg ainult seitse minutit.

«Arvame, et eurooplaste seksuaalsuses on siiani esikohal sensuaalsus ja mitte niivõrd füüsiline pool nagu ameeriklastel,» selgitasid seksuoloogid.

Seksuoloogide sõnul muutis nende uuring küsitavaks seni laialt levinud arvamuse, et eelmäng on suguühte ja orgasmi võtmeks.

«Seksuaalterapeudid ei peaks nii palju rõhku panema eelmängule, vaid tervele suguühte protsessile. See aitaks paremini patsientide seksuaalprobleemide ravil,» nentisid uurijad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles