Uriini tõttu vahetati reservuaari vesi välja

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uriini tõttu tuli tehisjärve vesi välja vahetada
Uriini tõttu tuli tehisjärve vesi välja vahetada Foto: SCANPIX

USAs Oregoni osariigis asuvas reservuaaris tuli uriini tõttu vesi välja vahetada.

Tehisjärvest lasti välja 30 miljonit liitrit vett ja see läks maksumaksjatele maksma 36 000 dollarit, edastab abc.net.au.

Turvakaamerasalvestis paljastas, et üks mees urineeris öösel tehisjärve. Politsei tegi kindlaks, et see oli 21-aastane Joshua Seater.

Kohalik veeamet Portland Water Bureau reageeris juhtunule kiiresti, kuna sellest reservuaarist saab Portland oma joogivee. Tehisjärves olev vesi käib enne veesüsteemi minemist läbi puhastusest, kuid sellegi poolest tekitas uriin paanika.

Tervishoiuametnike sõnul ei peaks üks põietäis nii suure koguse vee kvaliteeti halvemaks muutma. Veeamet oli teisel arvamusel.

«On inimesi, kelle arvates me reageerisime üle. Ma ei arva nii. Me peame arvestama kõigi faktoritega ning tagama elanikele kvaliteetse vee,» lausus veeameti juht David Shaff.

Shaff lisas, et mis näo teevad Portlandi elanikud, kui nad näiteks kraanist vett lasevad ja siis küsivad, kas nad joovad uriini.

«Enamik inimesi on selliste juhtumite suhtes ülitundlikud,» jätkas Shaff.

Seater ja ta sõbrad olid tehisveekogu ääres piknikku pidamas. Noormees urineeris tehisjärve, teadmata, et tegemist on veehoidlaga ning et sellest saadakse Portlandi vesi.

Seaterit ei arreteeritud, kuid teda ootab ees suur trahv. Samuti vabandas ta avalikult.

Politsei esindaja sõnul oleks noormehel olnud lihtsam mõne põõsa taha minna ja vee raiskamine oleks olemata jäänud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles