Luksuslike sportautodega mehed ei ole abieluks sobivad

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luksuslike sportautodega mehed ei ole abieluks sobivad
Luksuslike sportautodega mehed ei ole abieluks sobivad Foto: SCANPIX

USA Texase ja Minnesota osariigi ülikooli psühholoogide uuring kinnitas, et naistele küll meeldib luksuslike sportautodega meestega kohtingutel käia, kuid nende meestega ei abielluta.

Psühholoogid tegid oma teooria tõestamiseks katse 1000 inimesega, kirjutab BBC.

Katsealustele meestele anti luksuslikke esemeid ja naised pidid andma üldmulje järgi hinnangu.

Katse näitas, et naisi tõmbas esialgu luksusesemetega meeste poole, kuid samas andsid need esemed signaali, et need mehed ei ole pikaajalisest suhtest huvitatud.

«Naiste hinnangu kohaselt ei ole luksuslike sportautode või muude luksusasjadega mehed abikaasakandidaadiks sobivad. Naised võivad otsida lühiajalist suhet, kuid enamjaolt otsitakse ikka partnerit, kellega olla pikaalises suhtes,» sõnas psühholoog Daniel Beal.

Beal lisas, et luksuslikud asjad on nagu paabulinnu suled. Need meelitavad pidevalt uusi potentsiaalseid partnereid ligi. Samas aga ei soovi sellised mehed pikaajalist suhet.

«Luksustooteid kasutavad naiste ligimeelitamiseks eelkõige mehed, kes soovivad ühe öö kuni paari kuu pikkust seksuaalsuhet,» lisasid psühholoogid.

Psühholoog Jill Sundie sõnul kulutavad ka naised luksuslikele asjadele nagu kosmeetika ja rõivad suuri summasid, et kenamad välja paista.

«Kui meestele meeldib näidata, et neil on eksklusiivsed asjad ning nad on valmis võimalikule partnerile suuri summasid kulutama, siis naiste puhul see nii ei ole. Naised eksponeerivad oma esemeid vähem ning ei eputa meeste ees oma rahaga,» lisas Sundie.

Psühholoogide sõnul ei usalda naised luksust eksponeerivaid mehi, kuna eesmärgiks on pidev enda ja oma asjade eksponeerimine. Nad ei suuda pühenduda ühele partnerile, abielust rääkimata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles