Uus ülehelikiirusel lendav lennuk viib Pariisist Tokyosse 2,5 tunniga

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus ülehelikiirusel lendav lennuk viib  Pariisist Tokyosse 2,5 tunniga
Uus ülehelikiirusel lendav lennuk viib Pariisist Tokyosse 2,5 tunniga Foto: metro.co.uk.

Euroopa lennuki- ja kosmosetööstuse ettevõte  EADS tutvustas Pariisi lennundusnäitusel uut ülehelikiirusel lendavat lennukit, mis toimetab reisijad Pariisist Tokyosse 2,5 tunniga.

Lennuki loojate sõnul lendab uus futuristlik ZEHRA (Zero Emission Hypersonic Transportation) kaks korda kiiremini kui Concorde ning kasutab merevetikatest toodetud biokütust, kirjutab The Telegraph.

Lennukisse mahub kuni 100 reisijat. Lennatakse tavapärase 10 kilomeetri kõrguse asemel hoopis 30 kilomeetri kõrgusel.

Lennuk lendab 5000 kilomeetrit tunnis. Sellisel kiirusel jõuab Pariisist New Yorki 90 minutiga. Conrorde`il kulus selleks 3,5 tundi ning tavalisel reisilennukil ligi kaheksa tundi.

EADS loodab, et uued lennukid võetakse kasutusele 2050. aastaks.

Väidetavalt on uus lennuk saastevaba, kuna selle kütuse põhiaine on looduslik. See väike kogus saastet, mis tekib, laguneb atmosfääri kõrgemates kihtides.

Eeldatavalt hakkavad selle lennuki piletihinnad olema Concorde`i kunagiste hindadega samas hinnaklassis. Lend Londonist New Yorki võib maksta umbes 8000 dollarit.

EADS alustas futuristlike lennukite projektiga viis aastat tagasi. Concorde võeti käigust maha kaheksa aastat tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles