Silveri naised

, Nädal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margotile meeldib väga aiatööd teha
Margotile meeldib väga aiatööd teha Foto: Einar Ellermaa

Kaikal elav Silver valis nädalaks enda poole Margoti ja Ülle. Mõlemad naised tahaksid väga maal elada.

Rohenäpp Margot

35aastase Margoti lapsepõlveunistus oli üsna ebatavaline: mees peaks olema suure habemega metsavaht, kellel on talu ja kus on kindlasti ka loomad. Ja lapsi võiks olla selle mehega kuus.

Tallinnas sündinud ja elanud Margoti maaelu idülli asendas mingil määral vanaema maja Laagris Tallinna külje all. «See oli mu pidepunkt, energia saamise koht,» ütleb Margot, «kui mõni nädalavahetus vahele jäi, tundsin kohe, et midagi on puudu.» Eelmise aasta augustis müüs Margoti ema maja tütre teadmata maha. Ja uued omanikud võtsid vana maja kuni vundamendini maha ning käisid buldooseriga marjapõõsastest ja õunapuudest üle. «Pisaraid ja nuttu oli ikka palju,» tunnistab Margot.

Miks just Silver?

Kindel soov maale elama minna ei ole Margotit maha jätnud, pärast vanaema maja kadumist hakkas ta ka aktiivselt tegutsema. Ta on käinud maju vaatamas nii Vormsil kui Saaremaal. «Väike hirm on olnud, kuidas ma maal üksi hakkama saan. Aga mul pole olnud meest, kes tahaks ka maal elada,» räägib tragi naine. «Ja siis tuleb saade, kus talu on olemas ja peremees otsib naist. No see tundus ju täpselt mulle määratuna!»

Margot mõtles kolme mehe peale, kellele kirjutada, aga lõpuks otsustas Silveri kasuks. «Tõtt öelda sai määravaks välimus. Algul tundus ta palju tagasihoidlikum, aga tegelikult jätkub julgust küll. Temaga koos oldud ajaga läks mulje järjest paremaks.»

«Arvi tundus natuke liiga nõudlik,» ütleb Margot, «ta ütles, et tahab selliseid naisi, kes on lesed, keda ei ole maha jäetud.» Tegelikult pole ka Margotit maha jäetud, ta jättis ise oma laste isa maha.

«Peetri peale mõtlesin ka, aga ta ütles väga arusaamatu lause oma laste teemal. Ta ütles, et «olid lapsed». Kus nad siis nüüd on? Mis isa see on, kes lastest ei hooli?» arutleb Margot.

Margotil endal on kaks last: 13-aastane poeg Oliver ja nelja-aastane tütar Mia-Meribel. Laste pärast ei takerduks tal maale kolimine, kuigi Oliver õpib ühes Tallinna eliitkoolis. «Oliver oleks nõus päevapealt Tallinnast ära minema,» kinnitab Margot. «Ta oleks nõus minema Antsla keskkooli, kui ma näiteks Silveriga hakkaks elama.»

Margot, missugused on šansid sinul ja Silveril kokku jääda?

Suvel tundus, et sellest asjast võib täitsa asja saada.

Mis sulle meeldib selle mehe juures?

Ta on äärmiselt töökas ja perekonda hoidev. Ema, vennad ja õde on talle väga tähtsad.

Mis sind Silveri juures häirib?

Häirib salalikkus. Tal on nagu kaks palet: ühelt poolt suur südamlikkus ja siis langeb hoopis teise olekusse.

Näpud peavad mullased olema

Margoti elu pikk suhe tema laste isaga sai otsa kaks aastat tagasi. «Maamees otsib naist» saatesse läks naine puhta lehena. «Ega ma ei läinudki selle mõttega, et peaks kindlasti mehele saama. Läksin otsima tuttavat ja sõpra, kelle juures saaks maal käia,» tunnistab Margot, kellele meeldib väga aiatöid teha. Ka oma praeguses kodus Kalamajas, kus on majarahva ühine aed, istutab ta igal kevadel lilli, et kõigil oleks ilus vaadata. Silver poolnaljaga lubas, et annab Margotile mitu hektarit maad, kus ta saaks siis oma tahtmise järgi möllata.

Margot on õppinud eelpedagoogikat ja viimased aastad ongi ta pidanud kodus minilasteaeda, aga nüüd, kui tütar hakkas suures lasteaias käima, tahaks ta lapsi kantseldada kusagil mujal, mitte oma kodus.

Oma 13aastase poja üle on Margot väga uhke, sest kui koolikaaslased küsisid, et kas su ema läks saatesse meest otsima, vastas noormees ilusti ja targalt: «Ema läks sinna oma julgust proovile panema.»

 

TEINE LUGU

 

Kauboitüdruk Ülle

32aastane Ülle kirjutas Silverile sellepärast, et tahtis oma juurte juurde tagasi jõuda.

Naine on sündinud, kasvanud ja koolis käinud Võrumaal. Suvel elas veel Paliveres, kuid nüüd on juba pealinnaproua. Tööl käib firmas, kus õmmeldakse madratsikatteid, ja vaba aega sisustab line-tantsuga. Riietub nagu ehtne kauboitüdruk. «See stiil mulle meeldib ja ma püüan võimalikult palju selle stiiliga koos käivaid asju teha,” selgitab Ülle.

 

Ülle, miks sa Tallinnasse kolisid?

Mees kutsus.

 

Missugune mees?

See, kellega ma Paliveres elasin.

Ülle elas Paliveres kaheksa aastat. Tal oli seal ka elukaaslane, kes ühel hetkel tuli ära Tallinnasse. Nad olid kaks kuud lahus ja suve lõpus kutsus mees ka Üllet linna. Korteri Paliveres jättis naine ikka alles, sest mine sa tea, mis pöördeid elu võtab. Korra on tal Tallinnas elu juba untsu läinud.

 

Miks sa ikkagi Silverile kirjutasid ja saatesse tahtsid?

Tahtsin tagasi juurte juurde tulla. Mõtlesin, et äkki õnnestub. Sõbranna ütles, et kandideeri sinna. Paar nädalat ikka mõtlesin, kas teen või ei. Siis mõtlesin, et ah, teen ära.

 

Kas lapsepõlves olid loomad ka? Ega sulle maatöö võõras ole?

Ei ole võõras. Tädi elas Vaabinas ja väiksest peast sai ikka hommikul kell neli üles tuldud ja tädiga neli kilomeetrit lauta kõnnitud. Olin siis kuskil 12aastane ja mu põhiline töö oli rookida sõnnikut. See mulle hirmsasti meeldis. Ja karjas sai käidud.

 

Ülle kinnitab, et kui antakse valida, kas köögis süüa teha või laudas loomadega talitada, siis ta valib kindlasti viimase.

 

Missugune peab mees sinu meelest olema?

Mees ei tohi laisk olla! Seda ma kohe ei kannata. Kui midagi on vaja teha ja kui seda ei tehta, siis see mulle ei meeldi. Sõna «ei viitsi» ei lähe mitte. Ma saan aru, et on vaja puhata, aga kui pidevalt «ei viitsi», siis…

Võiks ikka huumorimeelega olla ja näidata hoolivust naisterahva suhtes ja et ma saaks usaldada ja kõikidest asjadest rääkida. Usaldus on suhte põhialus.

 

Missugune jäi esmamulje Silverist?

Ma saan aru, et tal on palju tööd ja ta tahab selle asjaga tegeleda, aga mis mulle ei meeldinud, on lauda olukord. Loomade olukorra suhtes peab palju ümberkorraldusi tegema. Selles suhtes olin ma väga pettunud.

 

Silver elab koos emaga. Kas sa mahuksid ämmaga ühte kööki ära?

Kui sa ei saa ämmaga läbi, siis sa ei saa pojaga ka läbi. See on minu elukogemus.

 

Silveri venna Viktori maja asub telesaate kangelase majast kiviga visata. Viktor on väga jutukas mees ja kui võttegrupp venna pool oli, tundis tema ka huvi, kuidas see teletöö käib. Ka Ülle sai Viktoriga hästi jutule. «Siiamaani peame Viktoriga sidet. Ta ikka helistab ja kutsub külla,» räägib Ülle. «Viktor ütles, et nii tühjaks jäi, kui kõik ära läksid. Ja minul ei lähe koht vist surmatunnini meelest. Vaatetornis võttis hinge kinni, nii ilus oli.»

 

Maamees otsib naist P 19.35 Kanal 2

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles