Galerii: „Watergate'i“ jaburate veesõidukite võistluse võitis Stig!

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stigile ei valmistanud mingeid probleeme jahedas vees hullamine.
Stigile ei valmistanud mingeid probleeme jahedas vees hullamine. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Reedel algas Pärnus teemale kohaselt paduvihmas kümme päeva vältav veefestival „Watergate“, mille avaürituseks olnud jaburate veesõidukite võistluse võitis Outloudzi laulja Stig Rästa.

Vaatamata kõledale ja märjale ilmale kogunesid Pärnu Vallikääru veefestivali avashow’d vaatama sajad inimesed, kes said ka osa sellest, kui avalikkusele avati esmakordselt Vallikääru jalakäijate sild.

Silla vahelt purjetas Pärnu vallikraavi jaht Mia, millele järgnesid neli jaburate veesõidukite võistlusele jõudnud alust. Võistluse läbiviija Tair Antoni sõnade kohaselt pidi võistlema küll viis alust, ent üks, Team Off Ja-Maika sõiduk uppus ära, kui võistlejad sellele ronisid. „Eks neil oli sõiduki küljele kirjutatud ka: „Pole veekõlbulik“,“ muigas Anton.

Nii sõudsid rahva ette kihnlasteks maskeerunud võistkond Matkapoisid, kes olid teinud oma sõiduki külgkorviga mootorrattast, kanuust valmistatud Vene Kirves ehk Russki Topor ja kolmandana oma külmkapist valmistatud alusega tiim Külm Kaater.

Antoni teatel oli viimasena nimetatud tiimil suisa kodutüli õhus seoses meeste sooviga osaleda jaburate veesõidukite võistlusel. „Poiste isa tahtis külmkapist suitsuahju ehitada aga pidi poistele ikka järgi andma,“ teadis Anton. „Suitsuahi jääbki vist tegemata, sest poisid lubasid oma sõidukit edasi tuunida.“

Neljandana aerutas kõige vaevalisemalt oma eskimote veesõidukit meenutava kaheksa jalaga paadiga rahva ette Stig Rästa, kelle aluse ehitas Pärnus tegutsev meeskond kooseisus puusepp Viljar Viik, disainer ja purjetaja Marit Murd ning restauraator Ena Kõrv.

Võistlejad tegid rahvale ja kaldale kogunenud mitmete linnade linnavalitsuste esinejate ees mõned autiirud. Stig üritas ka meeleheitlikult eskimo trikki: ehk teha paadiga 360 kraadist tiiru, kuid kõik katsed lõppesid mehel vees.

Siis pandi võistlejad rahvahääletusele ja võitis kõige kõvemat publikukära saanud tiim. Nii osutus pärnakate absoluutseks lemmikuks Stig Rästa, kes pälvis au ja kuulsuse ning pudeli vahuveini ja läheb nüüd ilmselt ajalooraamatutesse.

Ülejäänud võistlejate vahel loositi välja kolm erineva kaaluga auhinda. Pudeli šampust sai Vene Kirve meeskond, piletid laupäeval Pärnu Vallikääru Seali kontserdile sai Külm Kaater ja festivali lõpus toimuvale Ruja tribüütkontserdile pääsevad Matkapoiste liikmed.

Täna jätkub veefestival Pärnu klubides. „Watergate“ ametlikus klubis Sunset astub kuumal Kariibi ööl lavale James Werts World Music Band.

Laupäeval on Pärnu Vallikäärus kohal aga veefestivali peaesineja Seal.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles