“Meie küla laulud”

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Mai keskel “Maailmaküla” festivalil sai Tallinnas, Tartus ja Pärnus kuulata muu hulgas kontserti “Meie küla laulud”. Kontserdil jagasid Eesti tuntud muusikud kuulajatega oma esivanemate maailmamõistmist.

Korraldajate iseloomustuse kohaselt oli “Meie küla laulud” eestlaseks olemise kontsentraat. Laule, millesse on talletatud meie esivanemate arusaamad maailmast, meie püüdlused rahvana säilida, meie viis lustida ja valuleda, esitasid ansambel Kukerpillid, Mari Pokinen, Hendrik Sal-Saller, Tõnu Timm, Ricardo Padilla, Peeter Salmela, Toomas Rull ja Miro Mantere.

Kontserdi muutis omapäraseks, et Eesti rahvaliku muusika arranžeeris Tšiilist pärit Padilla. Nii kanti Eesti folkloori peale tavapäraste muusikariistade ette oriendi näppepillidel ja Aafrika löökriistadel, sekka sigines Lõuna-Ameerika rütme.

Nüüd on kogu see folkloorikontsert salvestatud ühele helikandjale ja nii on võimalik kontserti nautida uuesti ja neilgi, kes saali ei jõudnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles