Sarah Palin: kas Aafrika on kontinent?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sarah Palin
Sarah Palin Foto: AP / Scanpix

USA presidendivalimistel vabariiklaste  asepresidendikandidaadiks olnud Sarah Palin väidetavalt ei tea, et Aafrika on kontinent.

Palini apsakas tuli päevavalgele pärast vabariiklaste läbikukkunud kampaaniat, kirjutab news.sky.com.

Vabariiklaste presidendikandidaadi John McCaini kampaaniameeskonnale ei meeldinud, et McCain valis vähetuntud Alaska kuberneri asepresidendikandidaadiks.

«Palin oli üllatunud, kui kuulis, et Aafrika on kontinent, mitte riik. Ta pidas Aafrikat riigiks. Ta võis riigi all mõelda Lõuna-Aafrika Vabariiki, kuid ma ei  ole selles kindel,» sõnas üks McCaini abidest.

Lisaks ei suutnud Palin nimetada Põhja-Ameerika vabakaubanduslepingu (NAFTA) riike. NAFTA oli presidendivalimiste debati üks teemasid

Väidetavalt  keeldus Palin enne intervjuusi ja avalikke sõnavõtte nõustajate abist.

«Hiljem Palin süüdistas, et teda ei aidatud ja selle tõttu tegi ta sõnavõttudes suuri vigu,» nentisid McCaini nõuandjad.

Kriitikute arvates mõjutasid Palini apsakad üsna palju valimiskampaania käiku ja tulemust.

«Palini suhtumine tekitas probleeme, temaga oli raske koostööd teha. Lisaks osutus ta ka ostusõltlaseks, kulutades kampaaniarahast 150 000 dollarit kostüümidele ja aksessuaaridele,» lausus allikas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles