Harju maakaitsepäeval näeb eriteenistuste-show’d

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei kiirreageerimisüksus näitab pantvangi vabastamist. Foto on illustratiivne.
Politsei kiirreageerimisüksus näitab pantvangi vabastamist. Foto on illustratiivne. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Tänavu 16. korda toimuval Harju maakaitsepäeval pakuvad Paldiskis ja põneva show’ Eesti eriteenistuste esindajad.

Harju maavalitsuse pressiesindaja Kadi-Ann Simmermanni teatel saab maakaitsepäev 23. juunil alguse kell 10 kui asetatakse pärg Paldiski linnapargis asuva mälestuskivi juurde. Tund hiljem näeb samas eriteenistuste ja kaitseväeüksuste paraadi.

Keskpäevast koondub maakaitsepäeva tähistamine Pakri poolsaarele Peetri kindluse juurde, kus näitavad oma oskusi eriteenistused. Nii etendatakse näidislahnguid maal ja merel, toimub näidispommitamine ja kuulipilduja imitatsioon maapinnal. Veeshow’d teevad päästjad ja kohal on demineerijad. Pantvangi vabastamise viib läbi politsei kiirreageerimisüksus. Toimub muudki põnevat.

Simmermanni kinnitusel on Harjumaalt alguse saanud maakaitsepäeva traditsioon olnud eeskujuks kõikidele sarnastele maakaitsepäevadele üle Eesti.

“1996. aastal peeti Jüris soomlaste eeskujul esimene maakaitsepäev ja ürituse lipukirjaks sai “Mees, sa pead kodu kaitsma!”,” meenutas Simmermann. “President Lennart Meri hindas kõrgelt Harjumaa algatust ja soovitas ka teistel maakondadel oma maakaitsepäeva tähistada.”

Tänaseks on saanud heaks traditsiooniks, et Eesti Vabariigi presidendi poolt üleriigilisel võidupüha paraadil süüdatud võidutuli läheb laiali üle maa, süüdates maakonna võidutuled ja valdade, linnade jaanituled.

Üritus on kõigile tasuta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles