Kitarrifestival toob külakosti

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Sel nädalal pealinnas aset leidva Tallinna kuuenda kitarrifestivali raames toimuvad kontserdid mujalgi Eestis ja nii astub Pärnu raekojas laupäeva õhtul üles kitarrilegend Celso Machado (pildil).

Machado on Brasiilia kitarrist, laulja, löökpillimängija, multiinstrumentalist ja helilooja. Ta kannab oma kuulajad läbi Brasiilia muusika rikkuse ja mitmekesisuse. Juba neli aastakümmet on ta üles astunud paljudel lavadel Brasiilias, Lääne-Euroopas, Skandinaavias, Kanadas ja Ameerika Ühendriikides.

Teda loetakse üheks mitmekülgsemaks ja põnevamaks Brasiilia tänapäeva esinejaks-heliloojaks. Machado etteaste on ainulaadne etendus kitarri, hääle ja rohkete löökpillidega, kus virtuoosne kitarrimäng on põimunud Brasiilia kaunimate laulude ja keerukamate rütmidega. Kitarrivirtuoos, laulja, löökpillimängija, helilooja ja improvisaator on pärjatud 2008 aastal maailma aasta sooloartisti tiitliga. See kontsert on midagi väga eksootilist: Brasiilia kogu oma heli- ja rütmirohkuses.

Tallinna kitarrifestivali korraldaja Tiit Petersoni teatel esinevad festivalil tippkitarristid Brasiiliast, Hispaaniast, Ungarist ja Prantsusmaalt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles