Etenduses teeb kaasa Mart Toome

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Pärnu Endlas etendub täna ja homme, 15. ja 16. juunil Tallinna linnateatri lavastus “Hecuba pärast”, kus teiste seas astub üles kaheksa aastat linnateatris mänginud, Pärnu-Jaagupis kasvanud ja koolis käinud Mart Toome (pildil).

Toome on lõpetanud Eesti teatri- ja muusikaakadeemia kõrgema lavakunstikooli 20. lennu ja töötab linnateatris 2002. aastast. “Näitlejaks sain nii, et sõber kutsus katsetele ja mina sain imekombel sisse,” meenutab Toome.

Pärnumaa juurtega näitleja on kaasa teinud linnateatri 19 lavastuses, peale selle kunagise Vanalinnastuudio, mittetulundusühingute Kell Kümme ja R.A.A.A.M etendustes, mänginud filmides “Nimed marmortahvlil” ning “Stiilipidu”.

“Linnateatri plussid on hea meeskond, toredad kolleegid,” lausus näitleja, avaldades lootust, et saab mängida veel palju huvitavaid rolle.

“Hecuba pärast” on etüüdidel põhinev tragifarss, mis on sündinud näitlejate meeleheitlikest pingutustest otsida vastust lihtsale küsimusele “kes ma olen ja miks ma seda kõike teen?”. “Kas ta nüüd tipptükk on, sellele ei oska vastata. Aga huvitav ja natuke naljakas on kindlasti,” pakkus Toome.

Tüki on lavastanud Priit Võigemast, dramatiseerinud Maria Lee Liivak. Mängivad Argo Aadli, Alo Kõrve, Indrek Ojari, Mart Toome, Veiko Tubin ja Priit Võigemast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles