/nginx/o/2011/06/15/629184t1h1506.jpg)
Saksamaal pealinnas Berliinis Brandenburgi värava juures toimus eile kurkide söömise võistlus.
Saksamaal pealinnas Berliinis Brandenburgi värava juures toimus eile kurkide söömise võistlus.
Saksamaa taimetoitlaste ühing korraldas selle võistluse, et kahandada inimeste hirmu kolibakteri ees, kirjutab AFP.
Lisaks kurkidele tohtis võistlusel süüa ka tomateid ja lehtsalatit. Võistlejad pidid viie minutiga nii palju köögivilja sööma, kui süüa suudavad.
Saksamaa «kurgikuningaks» krooniti Lewin Grabo.
Taimetoitlaste ja toiduaineekspertide sõnul on Saksamaal müüdavad kurgid, tomatid ja lehtsalat ohutud.
Epideemia tõttu on samas langenud värske köögivilja ostmine.
Saksamaal arvati esialgu, et EHEC-kolibakteri epideemia sai alguse Hispaania kurkidest. Hilisem laboritest kinnitas, et kolibakter pärines Alam-Saksimaal kasvatatud idandatud ubadest.
Selle nädala seisuga on EHEC-bakteri epideemia nõudnud 37 inimese elu.