Püüton kägistas vallabi surnuks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Püüton
Püüton Foto: AFP / Scanpix

Austraalias Cairnsis leidis aset järjekordne kummaline loomajuhtum.

James Cooki ülikooli töötajatel õnnestus videole saada, kuidas püüton vallabit ehk bennetti känguru kägistab ja alla püüab neelata, kirjutab news.com.au.

Videolt on näha, et püüton jäi oma suutäiega hätta ja laskis vallabi korraks lahti, jäädes uudistama tema tegevust vaatama tulnud inimesi.

James Cooki ülikooli professori Andrew Krockenbergeri sõnul kuulis ta ühte kaastöötajat hüüdmas, et püüton sööb vallabit. Professor jooksis koos üliõpilastega välja seda vaatama.

«Meie labori töötaja tuli ja ütles, et nägi õues püütonit ja vallabit ning kutsus meid imet vaatama,» meenutas professor.

Ta lisas, et vallabid ja maod eraldi ei ole midagi ebatavalist, kuid ebatavaliseks tegi olukorra see, et püüton tahtis temast palju suuremat looma ära süüa.

Krockenberger lisas, et kummaline juhtum võeti videosse.

«See oli noor ja veel üsna väike püüton. Ta püüdis kõigest väest, kuid oli lõpuks sunnitud alla vanduma. Võib-olla oleks püüton lõpuks vallabi alla neelanud, kui tema tähelepanu ei oleks kõrvale juhtinud suur rahvahulk,» lisas professor.

Ülikooli töötajad toimetasid surnud vallabi tee kõrval olevale muruplatsile.

Kui osa juhtumit näinuid arvas, et vallabi suri autolt saadud löögi tõttu ja oli püütoni saabudes juba surnud, siis Krockenberger oli kindel, et püüton tappis vallabi.

Vallabi ehk bennetti känguru (Macropus bennettii)  kuulub kukkurloomade hulka,  on oma välimuselt ja eluviisilt kängurutega sarnane. Kängurulased (Macropodidae) on Austraalia ja selle lähisaarte kukrulised. Neil on jõulised tagajalad, väiksed esijalad ja võimas saba. Liiguvad edasi hüpates.

Püütonid (

Python

) on troopikas elavad maod, kes kägistavad saaki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles