Tänaseks on registreeritud üle 500 täpitähtedega domeeninime

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Internet
Internet Foto: Caro / Scanpix

Eile, 13 juunil kell 12.00 toodi .ee domeenil käibele täpitähed ä, ö, ü, õ, š ja ž, millega kaeti Eesti rahvusdomeeni all kogu tähestiku ulatus. Täpitähtedega domeeninimede registreerimise esimene päev oli väga aktiivne, registreeriti 467 domeeninime, täna on neid 520. Ühtlasi saame tähistada üle 60 000 domeeni täitumist domeeniregistris.

«Täpitähtedega domeeninimede registreerimise esimene päev oli üle ootuste aktiivne ning on väga positiivne, et just täpitähtede lansseerimisega saame tähistada ka üle 60 000 domeeninime täitumist domeeniregistris» ütles Eesti Interneti SA nõunik Maarja Kirtsi.

13. juunil alates kella 12.00 said registripidajad esitada Eesti Interneti SA-le täpitähtedega domeeninimede registreerimise taotlusi. Esimese 15. minutiga registreeriti 411 täpitähtedega domeeninime, kokku registreeriti eile 467 domeeninime, praeguseks on registreeritud umbes 520 täpitähtedega domeeninime. Hetkel on viimased 10 registreeritud täpitähtedega domeeninime ühistupank.ee, tänavakivi.ee, õigusteave.ee, tööleidja.ee, käsipesula.ee, lauamängud, pärlipood.ee, kütusetakso.ee, tööandjad.ee, kärner.ee ning puuhooldustööd.ee. Kõige lühem hetkel registreeritud täpitähtedega domeen on öö.ee, kõige pikem domeen eesti-inglise-eesti-sõnastik.ee, kõige rohkem erinevaid täpitähti on domeeninimes õäöü.ee.

Kokku on Eesti Interneti SA domeeniregistris 60 510 domeeninime. Täpitähtedega domeeninimede reserveerimine ja registreerimine on vabatahtlik. Täpitähtedega domeeninimede registreerimisel kehtib tava domeeni registreerimise tasu, mille kehtestab lõpptarbijale registripidaja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles