Reedel avatakse renoveeritud Vallikäär

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uue kuue saanud Vallikäär avatakse lõpuks ametlikult.
Uue kuue saanud Vallikäär avatakse lõpuks ametlikult. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Sel reedel, 17. juunil avatakse renoveeritud Pärnu Vallikäär, samas algab ühtlasi tänavune veefestival “Watergate”.

Pärnu linnavalitsuse pressiesindaja Maria Murakas-Ollo teatel toimub avaüritus Vallikääru poterni juures veepoolsel kõnniteel. Pärastlõunane tasuta üritus algab meeleolumuusikaga, mängib Pärnu noorte puhkpilliorkester ja kell 17 algavad sõnavõtud.

Kutsutute hulgas on Murakas-Ollo teatel siseministeeriumi esindaja, Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) ning ehitajate (AS Merko Ehitus, AS Pärnu REV) esindajad. Samuti oodatakse üritusele projekteerijaid, muinsuskaitseameti esindajaid ja arheolooge.

Umbes pool tundi hiljem avatakse Vallikäär sümboolselt, kui avatakse poterni värav. Järgneb muusika ja kell 18 suunduvad külalised veefestivali “Watergate” avamisele. Avaneb Pärnu veevärav ja festivaliga koos Vallikraavi sild. Pärast seda sisenevad vanad jahid ja laevad. Meeleolukas üritus jätkub jaburate veesõidukite võistlusega.

Pärast seda toimub linnapea vastuvõtt Teatrikohvikus.

Vallikääru uuendamise projekti käigus renoveeriti Õhtu tänaval olev Sepikoda, kindlustati Vallikraavi kaldad, taastati Tallinna Väravad, korrastati vallikääru pargi ala. Tööd pargialal hõlmasid endas laste mänguväljaku ning lesimise ala rajamist, kergliiklusteede, treppide, infostendide, pinkide ning haljastuse rajamist.

Vallikääru, -kraavi ja kraaviäärse luha rekonstrueerimine läks maksma 75,4 miljonit krooni, Euroopa Liidu toetus moodustas sellest 64,1 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles