Airbus tutvustas oma nägemust 2050. aasta lennukist

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Airbusi nägemus 2050. aasta lennukist
Airbusi nägemus 2050. aasta lennukist Foto: theage.com.au

Lennukitootja Airbus liikus 40 aastat edasi, tutvustades lennukidisaini, mis võidakse kasutusele võtta 2050. aastaks.

Tegemist on reisilennukiga, mida saab teha läbinähtavaks, kirjutab theage.com.au.

Lennukis ei ole enam äri-ja turistiklassi, vaid kohad, kus saab teha tööd ja kus nautida meelelahutust.

Lennukiistmed kohanduvad istuja kehakuju järgi ning muudavad suurust. Iste pakub reisijale vajadusel ka massaaži, jooke ning head lõhna, näiteks metsaõhku.

Holograafiliste teadetetabloode ning lennuaegsete meelalahutuste jaoks vajaminev energia saadakse reisijate kehasoojusest.

Airbusi esindaja sõnul võetakse uue ajastu biooniliste lennukite disainimisel aluseks lindude kehakuju ja luustik.

«Lennukikere on väga kerge, kuid samas tugev. Poorse struktuuriga materjalid on need, mis seda võimaldavad. Samuti on võimalik luua panoraamilised suured aknad ning väga suured uksed, mis võimaldavad kiiremat pardale ja sealt maha minekut,» seisab Airbusi kodulehel.

Lennukikere on kaetud biopolümeerist membraaniga, mille abil kontrollitakse ka valgust, niiskust ja temperatuuri. See võimaldab vajadusel ka aknad kinni katta.

Airbusi tulevikulennuki elektrisüsteem ja juhtimisseadmed meenutavad inimaju struktuuri. Selle loomiseks kasutatakse end ise puhastavaid ja ise parandavaid materjale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles