Ülehomme esilinastub Rainer Sarneti uus mängufilm «Kuhu põgenevad hinged»

Eger Ninn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader filmist «Kuhu põgenevad hinged»
Kaader filmist «Kuhu põgenevad hinged» Foto: Internet

Ülehomme 26. oktoobril esilinastub Rainer Sarneti uus originaalse, groteskse esteetikaga romantiline noortedraama «Kuhu põgenevad hinged».

15–aastase Anni (Ragne Veensalu) ema ootab oma uuelt mehelt last. Ann tunneb, et ema on ta maha jätnud ning tema üksindus muutub armukadeduseks veel sündimata venna vastu.

Meeleheites pöördub ta satanistide poole, et lapse sünd ära needa. Kuigi Ann sellesse ei usu ja võtab seda kui mängu, avastatakse vastsündinul ravimatu südamerike. Lisaks tekib tema ellu vastuoluline sõbranna, satanist Maya (Lenna Kuurmaa).

Film räägib melanhoolsel toonil kahe tüdruku iseseisvumisest ja armastuse avastamisest. Keskendudes eelkõige tegelaste salahirmudele ja lähedaste eest varjatuks jäävatele tunnetele, loob lavastaja almodovarliku tütarlastemaailma.

Inimestevahelistes suhetes halvaks peetavaid tundeid ei saa ületada enne, kui ei tunnistata, et armukadedus, üksindustunne ja tähelepanu vajadus on lahutamatu osa inimloomusest.

Anni rollis on Vanalinna Hariduskolleegiumi lõpetanud Ragne Veensalu, Anni sõbranna Mayat kehastab Vanilla Ninjast tuntud Lenna Kuurmaa. Anni vanemaid mängivad Ivo Uukkivi ja Viire Valdma. Maya kallima Sethi osas on muusik ja kuraator Andres Lõo. Filmis teevad kaasa veel Ene Rämmeld, Taavi Eelmaa, Piret Kalda, Tiit Lilleorg, Kaie Mihkelson, Lauri Lagle, Rene Markov, Andres Ots, Margus Prangel jt.

Filmi stsenaristideks on Peeter Sauter, Rainer Sarnet ja Aidi Vallik, tunnusloo «Saatus naerdes homse toob» sõnade ja viisi autorid on Lenna Kuurmaa ja Martin Kuut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles