Purjelauakooli peatreener Eerik Luka näpunäited algajatele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Surfilaager - 16.-19. juulil toimus Roosta Puhkekülas Nivea Surfilaager
Surfilaager - 16.-19. juulil toimus Roosta Puhkekülas Nivea Surfilaager Foto: Jaanus Ree

Surfamine ei ole sport, mida rassida, see on elustiil – midagi, mis annab ajule puhkust ja pühib argipäeva peast.

Olenemata tasemest teab iga surfar, et loodusjõudude toel edukaks liikumiseks on vaja täielikku keskendumist.

Pole just palju harrastusi, millega tegelemisel võib näha nii noori kui ka vanu merelt tulles naeratamas laiemast laiemat naeratust. Seda peab ise nägema ja kogema ning seletus on tegelikult lihtne: surfamine on lahe, see on emotsioon, see on pingutus ja areng…

Surfamine kui oskus ei saa kunagi „valmis”, vaid see on pidev protsess, iga merel käidud kord annab midagi uut… See on ka ilmselt seletus ütlusele: „Kui oled saanud surfipisiku, siis tihtipeale on see ravimatu!”.

Battery Tallinna Purjelauakooli peatreener Eerik Luka jagab alustamiseks näpunäiteid:

Purjelauasõidu õppimiseks peab huviline kindlasti varuma aega, kuna ühe, kahe või isegi kümne merelkäiguga päris sõitu selgeks ei saa. Paar korda nädalas harjutades peaks suve lõpuks kindlasti ka juba korralikku sõidumõnu tunda saama.

Õppimine aga ei ole üldse mitte igav ja piinarikas, esimesed tuule abil liigutud meetrid ja jõud purjes toovad kindlasti naeru näole ja tekitavad kiiremaid südamelööke.

Kui soovid teada, mida purjesurf endast kujutab, tuleks valida purjelaua algkoolitus, mis sisaldab endast teoreetilist juttu varustusest ning selle kokkupanemisest, tuulest, sõidutehnikast, ohutusest – kõigest natukene, mis on vajalik eelaste purjelauatamise õppimisel.

Koolituse praktiline osa toimub juba merel, kus instruktor juhendab surfihuvilisi mootorpaadist või ise laual sõiduvõtteid näidates.

Kogu algkoolituseks vajaliku varustuse – purjelauakomplekt, riietus (kalipso, jalanõud, päästevest) – saad sa kohapealt. Algkoolitus kestab umbes kolm tundi ja maksab 60 eurot.

Kui algkoolitus läbitud, on iseseisvaks jätkamiseks võimalik hankida algajavarustus või see hoopis rentida.

Rentimise eelis on see, et alustaja ei pea arengu käigus oma varustust välja vahetama, vaid võib valida sobiva komplekti sõltuvalt oskustest ja ilmastikust.

Kogu varustuse (purjelauakomplekt, kalipso, jalanõud, päästevest) rent maksab 20 eurot tund, iga järgneva tunni eest tuleb maksta 10 eurot.

Valida võib veel eri jätkukoolituste vahel. Nende hinnad sõltuvad huviliste grupi suurusest ja on umbes 20–40 eurot/tund.

Kellel huvi purjelauatamine kiiremini ja põhjalikumalt omandada, võivad liituda täiskasvanutele mõeldud treeningrühmaga.

Treeningud toimuvad kaks korda nädalas, argipäeviti pärast tööpäeva. Tavaline treening algab varustuse valmispanekuga, millele järgneb koosolek.

Selgitatakse konkreetse treeningu eesmärk ja antakse soovitusi, millele tuleks eriti tähelepanu pöörata. Kindlasti kuulub iga koosoleku juurde ilmastikuolude analüüs.

Pärast koosolekut viiakse plaanitu läbi vee peal, kus treener annab kaatrist näpunäiteid ja abistab vajaduse korral hädasolijaid. Treening võetakse lõpuks kokku kaldal, analüüsides tehtut ja tehes taastavaid harjutusi.

Rühmatreeningu kuumaksumus on 100 eurot ja tingimuseks on, et enne peab olema läbitud algkoolitus.

Lisainfo 56972000, info@surf.ee




Battery Pirita Surfiklubi juht Rauni Tillisoo valgustab sealset elu ja melu

Battery Surfiklubi ajalugu Pirital on pikk ja kirju, aga seekord ei taha kõneleda mitte ajaloost, vaid sellest, mida praegune meeskond klubi arendamiseks teeb, et see oleks jätkuvalt treffpunkt harrastajatele ja meie suurenevale sõpruskonnale.


Parim koht Pirita rannal koos kõige ühe korraliku surfiklubi juurde kuuluvaga asub Tallinna Cityst kõigest 15 minuti autosõidu kaugusel.

See on koht, kus saab visata nurka kontsad ja sõlmida lahti lipsu ning nautida nii surfamist kui ka after surf’i pärast pingelist päeva – nii iga päev maist oktoobrini.

Pirita rand ja surfiklubi on vaieldamatult mugavaim koht pealinnas, kuhu koguneda pärast päeva äri ajades. Ei kehti siin hierarhiad ega raamid, kõik on oodatud ja kõik on ühe sarnase geeniga – surfi geeniga.

Kes läheb ja on üksi ja omaette merel ja merega, kes soovib võtab teistega joonele ja kes tahab, see tšillib niisama klubis koos mõnusa seltskonnaga.
 

Sellel aastal panustame veelgi mugavamatele ja hubasematele klubiruumidele.

Oodatud pole mitte ainult surfarid, vaid kogu pere ja sõpruskond. Toimub palju üritusi: surfamise ja lohesurfi teooria koolitused, reisijutud ja soovitused teiste maade parimatest kohtadest, kuid mitte ainult – hea söök, muusika, teemapeod ja koosolemised on vaid osa meie hooaja programmist.

Oodatud on kõik, kes usuvad, et elu ei pea olema tingimata tõsine ja raske, kes tahavad leida aega sõprade seltsis veetmiseks ja seda kogu perega. Meie juurdekasv kujuneb välja just sellest eeskujust, mida meie neile anname, olgu siis tõsist sporti tehes trennides ja võistlustel, kuid miks ka mitte öö läbi rokkides, noored ja vanad läbisegi, nagu see meie klubis on välja kujunenud.

Battery Surfiklubi Pirital juhivad klubi juhataja Rauni, Tallinna Purjelaua Kooli peatreener Eerik, klubi administratiivjuht Jüri ning teised toredad abilised ja klubi liikmed.

Klubisse kuuluvad ka erinevates distsipliinides ja vanuseklassides Eesti tippsurfarid, kes teavad surfist ja merega seonduvast rohkem, kui võib-olla oma kodusest majapidamisest ja kelle kogemuse jagamine algajale on klubis alati tagatud, et esimesed katsetused merel toimuks ohutult ja saaksid alguse õigete võtetega.

Klubi pakub ala harrastamiseks parimaid tingimusi – varustuse hoiustamine klubi kuuris, rigamisplats, pärast surfi saun ja klubi lounge, kus arutada ning jagada emotsioone teistega.
 

Kujutle sooja sumedat suveõhtut: oled merel oma adrenaliinidoosi kätte saanud, pärast pingutust merel lihased klubi saunas mõnusalt lõdvestanud ning naudid karastavat jooki ja päikeseloojangut terrassil koos parima seltskonna ja muusikaga…

See on kindlasti mõnusam kui kiviseinte vahel järgmise päeva pärast muretseda.
Elu on täpselt nii ilus, kui ilusaks me selle ise elame!



 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles